dilluns, 13 de juliol del 2009

50 blogs homenatgen Carles Riba en el 50 aniversari de la seva mort

Ja tenim el titular! Finalment, amb l'escrit de la Teresa de Paraules i mots, arribem a l'anhelada xifra de 50 blogs homenatjant Carles Riba:


50 blogs homenatgen Carles Riba
en el 50 aniversari de la seva mort



La història de tot plegat? Un correu ara fa uns mesos de Xavier Caballé, del Diari d'un llibre vell, fent-nos memòria d'aquesta efemèride al Joan Puigmalet, del Gazophylacium, al Galderich, del Piscolabis Librorum, i a mi mateix.

Semblava que tot quedaria en no res, o que, com a molt, coincidiríem fent un apunt sobre Riba el 12 de juliol.

Però tots quatre, que no ens coneixíem, vam trobar l'excusa perfecta per veure'ns el dia que el Dr. Joan Solà va parlar al Parlament, l'1 de juliol. Aquell dia recordem l'acord de publicar sobre Riba, però la mandra i l'estiu no són gaire bons companys de viatge per aquestes coses... Potser ni tan sols els quatre tindrem a punt l'escrit sobre Riba.

I res, quatre dies abans, el Puigmalet diu: "Perquè no convidem altra gent a afegir-se a l'homenatge?" No quedava temps! Érem en ple mes de juliol! Només els deixem quatre dies per preparar l'escrit! No ens farà cas ningú!

Però vam començar a escriure comentaris en els blogs que visitem tot sovint, convidant obertament a tothom a afegir-se a la jornada ribiana. Un vers de Riba i un joc de paraules o endevinalla per remoure consciències i complicitats...

No podíem pas esperar aquesta resposta! 50 escrits sobre Riba, aquell poeta difícil, aquella persona que potser tant pocs coneixíem... I mireu quin resultat tan espectacular!

Què podem dir? Només GRÀCIES. I fins a la pròxima!

8 comentaris:

Assumpta ha dit...

Aiiii!!! jajaja justament acabava de trobar-lo!! El número 50 i venia a dir-te'l!! L'he trobat enllaçat a la barra lateral d'un blog que visito!

Què bé, 50!!!

Clidice ha dit...

Felicitats!

Teresa Bosch ha dit...

Tot un plaer pel Paraules i mots, haver estat el número 50!

McAbeu ha dit...

Ja sabeu que no fa ni un any que vaig començar a entrar en aquesta la nostra blogosfera però estic molt satisfet d'haver-ho fet, encara que ja sé que no us descobreixo res quan dic que hi ha gent molt maca (aquest èxit de participació n'és només una mostra) vull deixar-ne constància per escrit.
Felicitats pels 50!

miquel del turó ha dit...

...fet!
m.
*

Roser Caño Valls ha dit...

50 és una xifra molt bonica per a homenatjar a la personalitat de Carles Riba.

Trini González Francisco ha dit...

Moltes felicitats pels 50!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ha estat fantàstic arribar fins aquí, en ple juliol, amb pocs dies d'avís... Riba ho mereixia!

Gràcies a tots, novament.