dijous, 3 de setembre del 2009

Agraïment al web col·laboratiu

Diuen que a Internet hi és tot. I jo afegeixo: Però cal saber-ho trobar.

La qüestió és que hi ha molts àmbits de la vida que no són el nostre fort i amb una mica de temps i paciència podem trobar les indicacions adequades per sortr-nos-en prou airosament.

El mateix dia que marxava de vacances es va trencar la cinta de la persiana de la porta del menjador. Deu anys d'obrir i tancar han anat segant la cinta fins a rompre-la. Però, què coi! Avui marxem de vacances. Tanquem la porta i demà serà un altre dia.

Tornes una setmana més tard i la persiana segueix avall. No tenim accés al jardí... recordes com et va costar l'última vegada que ho vas haver de fer... I truques a la companyia asseguradora, que tenim manetes a domicili i no ens cobren el desplaçament. Segur que no serà gaire...

─ 100 euros? Però això és un atracament a mà armada!

M'hi tornaré a posar. Vaig a la ferreteria, compro la cinta per 2 euros i entro a Google i miro "canviar cinta persiana. Ja està vist que els catalans no som gaire del bricolatge, però el mateix navegador, intel·ligentment, interpreta "canviar" com "cambiar" i em suggereix més de 45.000 resultats.

Per triar i remenar: blogs, pàgines de ferreteries, vídeos al Youtube, pas a pas... I me'n surto millor del que pensava.

Ja tinc la persiana canviada pel mòdic preu de 2 euros. Què faré amb els 100 euros que m'he estalviat? Li preguntaré a Google.

11 comentaris:

Clidice ha dit...

amb la resta et pagues seguretat social, dietes, desplaçament ... i en negre ^^

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jo entenc que hi hagi d'haver marges de benefici. El desplaçament no ens el cobren, perquè va inclòs en la pòlissa d'assegurança.

Mà d'obra: 70 euros per menys de mitja hora.

Això no ho cobra ni l'Aznar fent conferències! (hehehe, ja sé que cobra moooooolt més, però encara ho trobo més abús).

Mira, sense anar més lluny. Les hores de col·laboracions a llicenciats en Universitats i altres entitats de caire cultural són al voltant dels vint-i-pocs euros l'hora.

Creus que val la pena preparar-se una professió "liberal" per acabar cobrant una ínfima part del que cobra un manetes per fer-te quatre arreglets a casa?

Em sembla que em descarregaré tots els DVD del Bricomania i m'hi dedicaré a partir d'ara. I tanco la barraqueta dels refranys que això encara dóna menys. :-)

Puigmalet ha dit...

Els refranys no sé, però la casa de cites segur que et dóna sucoses plusvàlues, bandido.

Clidice ha dit...

Bé, no sé si mai has tingut una empresa de serveis, jo sí i t'asseguro que no es lliguen els gossos amb llangonisses. Sempre n'hi ha que ho fan, com a tot arreu, però la meva feina és justament intentar que els professionals aquests s'hi guanyin una mica la vida i no és fàcil, per molt que et puguin cobrar a tu. El que tu en dius marge de benefici va destinat a impostos, seguretat social, lloguers, automòbils, secretària, ordinadors, gestors ... En tot cas, si te n'has sortit amb el bricolatge: ben fet! :)

Trini González Francisco ha dit...

Et pagues un curset per a diplomar-te en "canviador de corretges de persianes", et dones d'alta al règim d'autònoms i et dediques a canviar corretges de persianes a 100 ecus :)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Clídice, és que jo no sóc autònom, però també pago els meus impostos, em ve hisenda amb l'IRPF cada any, també em desplaço per anar a la feina, necessito un vehicle particular per anar a la feina (un tram, la resta ho faig amb "TEN FE"), menjo, compro llibres, faig cursets... I prenc cafès i vull anar de vacances i vull tenir una jubilació decent i em pago un planet de pensions i pagava per sanitat privada fins que me'n vaig fartar que m'aixequessin la camisa...

Jo sé que tothom s'ha de guanyar la vida. Però hi ha coses que les trobo exagerades. Potser el que no és coherent és el sistema d'autònoms... Comencem per aquí.

Però jo, com que tinc una nòmina justeta i la meva dona també, no puc accedir a cap ajut públic (sóc massa ric!), ni puc desgravar-me els ordinadors, ni els dinars, ni els cotxes de l'empresa...

No segueixo, que tots els col·lectius tenim greuges que reclamar.

Trini, ara ja sóc un expert canviador de persianes. Si mai te'n cal un, podem negociar per menys de cent euros... :-)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, a la casa de cites, sembla que hi hagi ladilles, que darrerament no hi entra ni déu a editar. :-P

Encara estic amortitzant el preu de les samarretes. :-)

reflexions en català ha dit...

A nosaltres també se'ns va esconya la persiana fa poc i la vam arrgelar perquè vam convocar el senat. Jo solet no me n'hauria sortit. Amb els cent euros t'hauries de fer una homenatge.

Vent d Cabylia ha dit...

Ostres, a mi nosaltres ens volien cobrar 200 euros per dues persianes. I estàvem pensant en pagar-los, però, sens dubte, provarem açò abans. Gràcies!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Vicent, prova que és fàcil.

Dels 4 euros que et costaran les corretges als 200 que et demanen... et pots equivocar fins a dues vegades. :-)

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Víctor a mi m'han cobrat un dineral per una petita fuita d'aigua!