dimecres, 4 de novembre del 2009

Assessorament de català a l'Hora de la Comèdia, de Cadena Ser Barcelona

Dissabte passat em van convidar per fer de "professor de català" a l'Hora de la Comèdia, el programa en desconnexió en català que fa la Cadena Ser Barcelona, des dels antics estudis de Ràdio Barcelona, al carrer Casp.

La veritat és que el directe de la ràdio és trepidant. La secció de català és a la primera de les dues hores del programa, i va de les 12.39 a les 12.55, més o menys. Ja veieu, ni quarts ni mitges ni hores en punt.

Si ho voleu sentir, premeu el botó corresponent del reproductor:La directora del programa Rosa Badia, convida cada dissabte un lingüista o professor de català per resoldre dubtes continguts en diversos talls de la setmana i plantejats en directe per oients del programa.

Tot i els nervis del directe i el no saber a quins dubtes t'enfrontaràs, és una experiència gratificant i interessant. Em va quedar molt poc temps per poder parlar dels meus refranys, però encara vaig tenir temps per dir-ne alguna cosa.

Si us el voleu descarregar, cliqueu en la icona següent:Nota: Els dos primers minuts del tall corresponen al resum de la intervenció del "professor" que hi va anar el dissabte anterior, en Josep Maria Sucarrats, de la Universitat Abat Oliba.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

L'enhorabona, company, per aquesta intervenció. T'animo a continuar amb la teva tasca i et desitjo moltes més com aquesta :-)

Montse

Gazo ha dit...

Ei, profe, molt bé això de fer comèdia!

Salvador Macip ha dit...

Ei, se't dóna molt bé això del consultori! T'haurien de donar un espai fix. I mot bé això de defensar els pronoms febles en públic! ;-)

Clidice ha dit...

"dones" molt bé a la ràdio, ho hauries de fer més sovint :)

Pili ha dit...

FANTÀSTIC!!!
FELICITATS PER L'ESPAI!!!

Pili

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies a tots pels ànims! Ara falta veure si és una flor d'estiu o esdevé una pluja fina i persistent.

Gazo, els he de passar el correu d'algun profe de català, que es queden sense alternatives... :-)

Clídice, "dones"? Ara no et "pillo". Ja he fet les meves cosetes per la ràdio i també vaig fer de becari a la Unitat d'Assessorament Lingüístic de Catalunya Ràdio quan estava acabant la carrera, ara fa.... bufff!, una eternitat.

He de reconèixer que és un mitjà que m'agrada i sempre em diuen que tinc veu radiofònica. M'ho acabaré creient!

Clidice ha dit...

caxis, dónes (sorry), només em podia passar a mi fer una falta com aquesta en un post sobre correcció lingüística, surto corrent a fer la lotto, segur que em toca! :)

doncs si, se't veu molt natural, si ja n'has fet és normal doncs. A mi m'encanta fer-ne, aquest any estic off i tinc un mono que no te cueng! (apa, corregeix corregeix, gaudeix-ne! :P)

amercadal ha dit...

Molt bé Víctor!

M'ha agradat força el programa, fa molt per tu això de parlar a la ràdio. Deu seu un plaer poder contestar en directe a la gent que té dubtes lingüístics.

Una abraçada

Trini González Francisco ha dit...

Uishhhhhhhh..., se't va escapolir picar-li la cresta a la primera mostra (la del "varius") que remata el discurs amb un "chivo expliatorio" (boc expiatori).

Quin gust escoltar-te!

Jo només he participat en un programa de ràdio, a l'emissora local del meu poble, i uf! quins nerrrrrrrrrrrrrvis...!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Trini, prou feina tenia a respondre les trucades dels oients i els talls que havíem de comentar com per engruixir el tou de coses a comentar. Sí que vaig sentir alguna coseta fora de programa, però tampoc m'agrada anar corregint a tort i a dret.

Ague!! Gràcies per passar-te per caseta meva!

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Enhorabona! Encara no l'escoltat però ja et faig saber que hi estic a punt o 'a punt i coma', si vols :-) Salutacions