dissabte, 14 de novembre del 2009

Llibres - 1 ─ Sanchis Guarner (1951): Calendari de refranys


Sanchis Guarner, Manuel (1951): Calendari de refranys. Barcelona, Editorial Barcino. Col·lecció «Biblioteca Folklòrica Barcino», núm. 1. 160 pàg.

Entrada a Library Thing.









La meva biblioteca paremiològica va creixent dia a dia. Tens algun exemplar que voldries veure-hi ressenyat i que passi a formar part del meu cabal paremiològic? Envia'm un correu a vpamies [at] gmail [dot] com i et diré on me'l pots fer arribar.

A finals del 2009, la biblioteca paremiològica està integrada per vora 400 exemplars diferents i la base de dades paremiològica ha arribat a 300.000 registres.

10 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

una abraçada des de Reus
dono una volta pel blog

Assumpta ha dit...

A veure... tens ja 300.000 registres??? quina passada!!!!
Hi ha tantes parèmies al món? :-))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Té la mà. Em sembla recordar que et vaig enviar uns trucadors de Portaferrissa i no m'ha semblat veure que hagin sortit.

SI no els vas rebre, digues-m'ho i te'ls reenviaré.

Assumpta, no hi he arribat encara. Em sembla que m'en falten unes tres-centes.

Però entre una cosa i una altra aquesta setmana encara no m'hi he pogut posar. A més que he de preparar la xerrada de Vilafranca. Demà us penjaré el targetó que m'han fet arribar de promoció de l'acte. Hi esteu tots convidats i després hi ha pica-pica (just abans del Barça-Madrid) :-)

Sobre si n'hi ha més de 300.000... Aquests són els registres que tinc a la base de dades, la qual cosa no vol dir que siguin totes diferents.

N'hi ha que surten recollides en molts llibres. D'altres sí que són peces úniques. El meu pla d'atac és arribar al mig milió en 3-4 anys i al milió aans no en faci seixanta.

Però aquestes coses mai se sap, perquè de la manera com avança la tecnologia potser d'aquí uns anys serà més senzill buidar fonts terminològiques o he aconseguit enredar més gent que m'ajudin. :-)

Assumpta ha dit...

Mare meva!! Fas una feinada admirable, t'ho dic ben sincerament!! :-))

I a la xerrada ja m'agradaria anar, ja. I no ho dic per dir, que ho dic ben de veritat, però m'és absolutament impossible (aquí no tenim cotxe i això no deixa de ser una limitació) :-)

Però segur que ens en faràs un bon post, eh? :-)

(Segueixo al·lucinant amb això dels 300.000 registres... ufff!!) :-)

Carme Rosanas ha dit...

I jo al·lucino també, Sergi, segur que en fas un bon post, moltíssimes felicitats per la feinada feta... i d'aquí 3-4 anys els que encara hi serem, no vegis el mig milió...
Mig milió de felicitacions i agraïments!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Sergi?

Ai!, Carme i jo que em pensava que érem quasi íntims! :-)

300.000 és una estació més que passaré amb avidesa camí de la següent fita.

Assumpta, no pateixis. Si la conferència de Vilafranca va bé, espero que sigui la primera de moltes altres.

McAbeu ha dit...

Ostres, molt bo el lapsus de la Carme.
Víctor, tu també saps menjar llimones sense fer ganyotes?

M'impressionen els 300.000 però m'impressionen més les fites que et marques: 500.000, 1.000.000... Tan de bo les assoleixis i que ens anem trobant per aquí per comentar-les.

Carme Rosanas ha dit...

Som casi íntims, Víctor, però l'edat no perdona... i els nervis... segur que d'aquí una estona entendràs... els nervis vull dir!

Casum els lapsus poca soltes! Una abraçada per fer-me perdonar...

Assumpta ha dit...

Jajajaja moooolt bo, Carme, això dels nervis :-))

Víctor... que ens tenies a tots moooolt nerviosos... aquests darrers dies.

Ja ho veuràs...

Jordi Cirach ha dit...

Espero que t'interessin les meves noves recomanacions del meu blog. A més ara amb un nou disseny, enquestes, i noves seccions. Si vols a més podem fer un intercanvi d'enllaços, espero que t'interessi! Records i cuida't l'Ànima. [www.imperdibleanima.blogspot.com]

L'imperdible de ℓ'Àηimα