diumenge, 20 de desembre del 2009

460 motius per menjar sopa (amb permís de la Mafalda)


Una bona tassa de caldo per començar l'àpat és bona per a tothom. Ja ho diu el refranyer:


O potser hi podríem veure aquí alguna segona intenció amagada? El refrany és prou antic, recollit per Amades al seu cançoner, el 1951.

Segur que si us demano quina dita o refrany coneixeu sobre caldos, brous, sopes o escudelles, sortiria reiterativament aquell tan amanit de Si no vols caldo, dues tasses, amb múltiples i variades versions.

Bé, doncs jo us proposo fins a 460 motius diferents per acostar-vos llaminerament a un bon plat de sopa, i més ara que fa tan fred. Les trobareu ben ordenades alfabèticament, com sempre, al Refranyer temàtic.

Bon profit!

5 comentaris:

McAbeu ha dit...

Ja hi havia passat per triar-ne un pels meus Refranyers Jeroglífics, es que ja se sap que qui menja sopes, se les pensa totes. (Una parèmia que sempre deia el meu avi, encara que estic segur que no sabia el que volia dir parèmia, però que no he trobat a la teva llista) ;-D

Allau ha dit...

Com a en McAbeu, a mi també la primera que se m'hauria acudit és "qui menja sopes se les pensa totes".

Puigmalet ha dit...

Doncs a mi també és la primera que m'ha passat per la testa. ¿I diu en Pere Llada que no hi és? Això és escandalós ;)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ostres McAbeu, un oblit imperdonable. He fet cerca per *sopa*, *caldo*, *brou* i *escudell*, però se'm va passar per alt les *sopes*.

Mira que ho vigilo sempre, però aquest cop se'm va passar inexplicablement. La son, segur! O algun empatx de sopa de peix.

Ja hi ha QUI menja sopes, se les pensa totes i uns quants companys més de viatge. He hagut d'editar el títol per convertir-lo en les 460 que hi ha ara.

Gràcies!

Galderich ha dit...

Uf, he vist que no hi surt la paraula galet en tot això. Els de l'Ajuntament de Barcelona es molestaran amb aquest oblit.