dilluns, 15 de febrer del 2010

22F - Vint-i-cinc sense Espriu

(Logo tret de can Blocs de Lletres)

Les efemèrides tenen aquestes coses, que esdevenen quan cau i no pots deixar-ho per més endavant o per un altre dia.

Encara ressacossos de la cloenda de l'Any Amades, vam veure que calia recordar també Salvador Espriu i la seva Sinera mítica. El 22 de febrer farà vint-i-cinc anys que ens va deixar i volem recordar-lo a la Catosfera, com ja hem fet amb Joan Brossa, Carles Riba o Joan Amades.

No volíem que sempre veiéssiu les mateixes cares darrere aquests homenatges, perquè volem que siguin una cosa espontània, informal, inclusiva i vaporosa.

I tractant-se d'un poeta, un dels grans poetes de les nostres lletres, doncs ens va semblar adequat de cercar la col·laboració i complicitat d'algun blogaire més expert en la matèria. I la Roser Caño, del blog Antaviana ha fet una feina d'organització i difusió de la iniciativa encomiable.

Des que va fer la crida a l'homenatge el 23 de gener d'enguany, una catorzena d'escrits ens han anat recordant la iniciativa i ha anat fent recompte dels blogs afegits a la iniciativa: més de vint-i-cinc a hores d'ara.

Hi vols participar? Què has de fer? Doncs, com sempre, per al dia de l'homenatge, el matí del dilluns 22 de febrer de 2010, programar un escrit en honor de Salvador Espriu, des del vessant que més t'agradi del personatge i sent ben fidel a l'estil propi del teu blog. Quan ho tinguis fet, li pots enviar un correu electrònic a la Roser, a rcano3@xtec.cat, que en farà el recompte perquè ens sigui més senzill de trobar-los i comentar-los tots.

Ja sabeu que tota pedra fa paret i que com més serem més riurem. Es tracta de poder fer un retrat ben polièdric de l'Espriu i que des de cada un dels nostres blogs, el clam sigui prou sorollós perquè se senti arreu de la Catosfera.

Jo ja estic treballant en el meu escrit. T'hi apuntes? El logo que encapçala aquest escrit pot servir per difondre l'homenatge si el pengeu durant aquests dies al vostre blog. Jo ja el llueixo a la barra lateral dreta del blog.

Au, que corri la brama!!

16 comentaris:

Cèlia ha dit...

Intentarem participar perquè és important anar recordant!

Roser Caño Valls ha dit...

Com sempre, gràcies!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Moltes gràcies, Cèlia! Recordeu de dir-li a la Roser perquè ens comptabilitzi i persegueixi a tots el dia 22. ;-)

Roser, anem escalfant motors que s'acosta el dia!

Allau ha dit...

Ho intentaré, Víctor, el problema és que hi ha autors (Brossa, vpamies) que em són més propers, mentre que d'altres (Riba, Espriu) em queden més lluny de la meva galàxia.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Allau, ja saps que no passem llista i que tothom s'ha de sentir còmode fent-ho. Aquesta és la gràcia de trobar personatges tan variats. :-)

Llàstima que al 2007 encara no tenies blog i no vam poder fer el 175 aniversari del naixement de Lewis Carroll. Pel 2032, el 200 aniversari. Vés escalfant motors!!

Carme Rosanas ha dit...

Gràcies Víctor per difondre una iniciativa més. Hi seré. Vaig augmentant la mev a col·lecció de dibuixos d'escriptors...

Júlia ha dit...

Ho pensava fer igualment, més enllà de la seva poesia representa tota una època.

Nora Vela ha dit...

Bon dia Víctor, gràcies per recordar-nos l’efemèride. Jo ja he apuntat el meu bibliogoigs on hi figura també el logo.

Puigmalet ha dit...

I l'endemà també es pot celebrar. Jo ho faré!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Em sembla que hauré de programar-me de fer aquesta visos amb més temps o m'engegareu a dida!

Ja em perdonareu, però com que feia dies que la Roser en parlava al seu blog, em vaig oblidar dels qui veníeu per aquí tot sovint, però que potser encara no coneixíeu el blog Antaviana.

Haurem d'acabar creant un blog d'efemèrides per centralitzar tots aquests recordatoris, que sempre hi arribem amb el temps ben just.

Puigmalet, ja te'n falten menys per als quaranta. Va que t'espero. :-)

Núvol d'Escola ha dit...

Benvolgut Víctor
Des de l'Escola Cooperativa El Puig, d'Esparreguera a la Classe de Sisè ens afegirem també a la vostra iniciativa. És el nostre poeta de la classe. Ja li ho vam fer saber a la Roser. Moltes gràcies per la vostra feinada. Heu de saber que actes com aquest fan que els nostres nois i noies vegin la força positiva que pot tenir una xarxa com aquesta.
Patrici Batalla faig de mestre.
http://blocs.xtec.cat/elpuig5/

Lluis Hil ha dit...

Gràcies Víctor per convidar-me a participar. Ho faré.
Respecte a lo d'en Màrius Torres, en parlarem. Potser sí et demanarè ajut perquè nosé com ho farem. La Carme m'ho va suggerir i espero que em digui quelcom.
Si et mires el meu blog, el 23 d'Abril de 2009 vaig fer un apunt sobre Espriu, però en un altra sentit.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Patrici, moltes gràcies!

És bo que els nois i noies aprenguin a fer un bon ús de la xarxa des de ben jovenets, que té moltes coses positives si se sap manegar.

Lluís, ja saps on sóc! Ja en parlarem. Primer a veure què et diu la Carme, que aquest sí que és un bon fitxatge. ;-)

Anònim ha dit...

Gràcies per avisar!

"Hem viscut per salvar-vos els mots
per retornar-vos el nom de cada cosa"

Assumpta ha dit...

L'acabo de programar...
El 22 a les 10 del matí ;-)

Roser Caño Valls ha dit...

Tot aquest homenatge serà possible gràcies a la teva col·laboració Víctor, i a la participació de la comunitat blocaire!

Una abraçada,