dilluns, 21 de juny del 2010

Ja has participat al Top Ten de refranys catalans?

Seguint el cronograma que m'he marcat per a l'estudi dels 10 refranys més populars de la llengua catalana, per Sant Joan (24 de juny), donaré per tancada la fase de recollida de dades.

Han estat poc més de tres mesos que m'han permès recollir gairebé 1.200 enquestes d'arreu dels Països Catalans. Encara he d'acabar de processar i de respondre una seixantena de correus, tots posteriors al 2 de juny.

Si algú m'ha enviat la seva llista de refranys i no ha rebut resposta meva, és que no m'hauran arribat. Us agrairia que m'insistíssiu amb un altre correu.

També us demano que, en un darrer esforç, i si encara no ho heu fet (que em consta que la crida ha corregut moltíssim a través dels correus personals), intenteu l'última convidada a aquelles persones que creieu que els pot interessar de participar-hi. Un cop més us recordo les condicions per participar:
  1. Feu una llista (de memòria, sense consultar llibres ni parlar amb ningú) dels 10 primers refranys catalans que us vinguin al cap.
  2. Envieu-me aquesta llista al meu correu personal: vpamies@gmail.com (no deixar-ho escrit enlloc per no condicionar les respostes d'altres persones que vulguin participar).
  3. Indiqueu-me d'on sou o on heu viscut majoritàriament (municipi i comarca) perquè jo pugui després extrapolar dades i oferir resultats per zones dialectals.
Només em queda agrair a tothom la participació i la difusió de la iniciativa i demanar-vos paciència fins passat l'estiu, que espero ja poder oferir resultats i dades més concretes.

Si algú passat Sant Joan em fa arribar o em vol fer arribar la seva llista de 10 refranys, ho pot fer amb total llibertat. Tots els refranys que m'envieu ja sabeu que mai cauran en sac buit. I seran les primeres mostres per a una futura reedició de la iniciativa, que això de la llengua és una cosa viva i canviant i segur que si reedito l'estudi d'aquí uns anys, amb persones i situacions diferents, les dades també seran diferents.

3 comentaris:

Puigmalet ha dit...

¿Tens un cronograma? ¿On l'has comprat? :)

Vaig a fer l'última convidada als correus, que no sigui dit.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No tinc cap cronograma. Quina llàstima!

Ostres, tu! Ara m'he fet un embolic i no sé com dir-li al que tinc!

És que dir-li programació em sona a visita mèdica. :-)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, el DIEC no ho incorpora, ni el GDLC, però Google en va ple, de cronogrames. De la Universitat Autònoma de Barcelona, de la UGT... I jo que em pensava que m'havia inventat una paraula nova. :-)