dilluns, 20 de setembre del 2010

I Premi de poesia Lo Càntich

Coneixeu el blog Lo Càntich? És una revista digital de poesia, art i cultura. De publicació bimensual, té una bona nòmina de col·laboradors i en poc menys d'un any acumula un bon bagatge i volum de lletra.

Ara, acaben de convocar el I Premi de poesia Lo Càntich. Al seu lloc web hi teniu detallades les bases per a concursar-hi.

Extracte de les bases: obres poètiques originals escrites en català, de menys de 40 versos, de tema lliure. El període per participar-hi és entre l'1 d'octubre i el 20 de novembre de 2010.

Els textos rebuts s'aniran publicant sense determinar-ne l'autor a la separata de Lo Càntich. El jurat del premi seran els mateixos participants al certamen poètic. Les obres premiades i les finalistes seran publicades en el número 6 de Lo Càntich, un número especial, i editades en un volum especial amb un recull dels millors poemes publicats a la revista durant el 2010. Els tres primers premis tenen una dotació econòmica de 500, 300 i 100 euros.

No em vull estar de recordar que Lo Càntich és una iniciativa sense afany de lucre. Us convido a passejar-vos per la seva completa pàgina web i de seguir les seves novetats des del Facebook, on també són presents.

És possible que en un futur hi pugueu trobar alguna col·laboració meva.

4 comentaris:

Sandra D.Roig ha dit...

Gràcies per penjar-ho, jo també he estat fent-ne difusió.
El sistema de votació és el més nou i étic que existeix.
Una abraçada
Ara hauria de donar una rao que rimi per participar...
ja pensaré...
:)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Tens raó, Sandra. M'ha sobtat molt el sistema de votació. M'imagino que se sobreentén que ningú es pot votar a ell mateix, no?

Un premi curiós que seguirem de prop!

Toni Arencón i Arias ha dit...

Gràcies, Víctor, per l'article sobre el Premi de Poesia i pels comentaris a la revista.

A Lo Càntich estarem encantats que la Paremiologia d'en Pàmies (i la teva obra poètica desconeguda per a tots nosaltres) formi part de la revista. Esperem que sigui ben aviat!

Una cordial abraçada!

Un petó, Sandra!

PS: Efectivament. Es sobreentén que cap autor/a es votarà a si mateix. Avançant esdeveniments: els participants rebran un butlletí on hauran d'escollir els seus tres poemes preferits, sense conèixer l'autoria. Pensem que és un sistema de votació on el bon criteri dels participants determinarà quins es fan mereixedors dels premis. Personalment, no crec que hi hagi poemes millors ni pitjors. Dependrà de les circumstàncies de cada votant, les seves preferències, la seva capacitat d'empatia, les seves vivències personals, el seu estat d'ànim... De fet, el principal objectiu d'aquest certamen és el foment de la poesia en llengua catalana. Pel fet de participar tots hi guanyem!

marc freixas ha dit...

una gran iniciativa
aquesta de fomentar la llengua catalana


ens cal
continuar el llarg cami d'escriure
i no parar mai


me n'alegro pel toni arencon
i per tots els que fan possible locantich


referent al tema del premi de poesia, jo tampoc no havia vist mai
que els propis participants al premi
siguin qui dictaminin els guanyadors... ho trobo senzillament genial i molt interessant

nomes per aquest fet ja tinc ganes de participar-hi
i col.laborar a fer mes llarg i ample
aquest cami que porta per nom "cultura catalana"
qe en aquest cas hauria de dir-se "llengua catalana" amb tota la claredat que mereix


des d'aqui, una abraçada al toni
i dono les gracies al victor pamies
per donar publicitat a la revista locantich i al premi de poesia


una abraçada ben literaria