dimecres, 1 de setembre de 2010

4 de setembre: Diada d'Estellés


Encara amb la ressaca de l'homenatge a Màrius Torres, des d'Amics arbres, arbres amics, em fan saber d'una altra convocatòria per aquesta setmana: La Diada d'Estellés.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, l'Horta, 4 de setembre de 1924 - València, 27 de març de 1993) és considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània i una de les figures més destacades de les nostres lletres. Josep Lozano va tenir la pensada de dedicar-li el 4 de setembre de cada any, el dia del seu naixement. Es pretén que sigui una festa que acabi arrelant i que s'hi facin ben diversos actes festius per homenatjar el poeta de Burjassot.

La idea és celebrar, a les localitats que s'hi vulguin adherir, un dinar o sopar popular amb el toc poètic de llegir algun poema de Vicent Andrés Estellés.

Jo m'adhereixo a la convocatòria (via Facebook) dels Amics arbres i us demano, als qui vulgueu participar-hi, que convertim la catosfera en una plaça dedicada als seus versos per un dia. Pel que veig, Francesc López inicia la crida des de LLIMA (Valencià, llengua i imatge):
Us llance des d'1entretants i des de LLIMA la proposta de sumar-nos a la celebració amb un gest senzill. Només caldrà que el dia 4 tots els qui pugueu escriviu un apunt en el vostre bloc sobre Vicent Andrés Estellés i la seua obra. Després, per facilitar-ne la relació de tots els blocs que han participat en la iniciativa, podeu deixar un comentari i l'enllaç a la web d'1entretants i en farem el llistat pertinent.
Com sempre, sigueu fidels a l'estil del vostre blog i fruïu d'una diada poètica on descobrirem detalls d'aquest poeta que potser ens eren desconeguts fins llavors. Entre tots podem fer una festassa i crear una imatge polièdrica del personatge. Us hi apunteu? A mi em va la marxa!

Enllaços d'interès

- Imatges: mida molt gran, gran, mitjana i petita.
- Esdeveniment al Facebook.
- Hastag al Twitter: #Festaestelles10
- LLIMA: Valencià, llengua i imatge.
- Pica'm - Josep Lozano - Festa Vicent Andrés Estellés
- Un entre tants - Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament de Valencià
Publica un comentari a l'entrada