divendres, 14 de gener del 2011

Amb cara i ulls: A Albatera, qui té un ull és l'amo

A Verkami, on presento el projecte de publicació de Amb cara i ulls: diccionari de dites i refranys sobre l'ull, hi ha un espai de blog, on aniré anunciant les novetats i avenços del projecte. La meva intenció és mostrar-vos alguns continguts del llibre, en primícia, com ara la portada, una mostra d'una pàgina com quedarà impresa, algunes entrades concretes, l'anàlisi de l'evolució de la recaptació de fons per executar-lo... Una mica de tot.

El blog admet comentaris i us hi podeu subscriure per RSS.

De moment hi he penjat dues entrades. I aquesta que us reprodueixo avui és la primera:

És una dita tòpica, un refrany referit als pobles. És l'aplicació tòpica, en un territori concret, de la dita En la terra dels cecs, qui té un ull és rei. Ho diuen al País Valencià.

També diuen En Albatera al que té un ull el fan alcalde

Albatera és un municipi del partit judicial de Dolores, a Alacant. Aquest refrany el deien en els pobles veïns perquè a Albatera eren molt usuals les oftalmies i cegueses, segons sembla a causa de la construcció defectuosa de les cases.


Aquesta és la primera entrada de Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull. Darrere d'aquesta, més de 600 entrades més, índexs finals, bibliografia utilitzada... Un diccionari complet sobre fraseologia del català amb molts equivalents castellans i en altres llengües.

Només em resta recordar-vos que si no heu encarregat el vostre llibre, encara hi sou a temps, però afanyeu-vos, que s'esgoten!

En cinc dies de projecte ja he recollit una mica més del 40% del total. Gràcies a tots els mecenes!


Cada cop és més propera la fita d'aconseguir 200 persones que vulguin un llibre meu que estic acabant de maquetar amb molta cura!