dilluns, 10 de gener del 2011

Verkami: Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull

.
Ahir us presentava Verkami.com i avui us mostro el projecte que he pensat per a aquesta plataforma de mecenatge: l'autoedició d'un diccionari de dites i frases fetes sobre l'ull.

És un antic projecte, que es remunta als meus inicis com a paremiòleg: allà pel 1997 vaig començar a fer uns reculls sobre fraseologia dedicada a les diferents parts del cos, en format diccionari, i amb diverses informacions, com ara la definició, els equivalents en altres llengües, l'extensió d'ús, sinònims i algunes anotacions ben peculiars. Són uns manuscrits que tenia al calaix a l'espera d'una bona ocasió per fer-los públics, quan el temps dedicat als meus projectes a Internet ho permetessin. I penso que ara és el moment adequat.

Tot plegat és un recull de més de 600 parèmies que donaran forma a un llibre d'unes 150 pàgines, en edició curosa i cuidada. Jo m'ocupo del procés d'autoedició, de la revisió, dels criteris ortotipogràfics i em cal el finançament d'un mínim de 200 mecenes, que rebran en mà un exemplar d'aquesta primera edició. He enredat un germà meu (el Ferran) perquè em faci un cop de mà en les tasques de distribució i d'assessorament amb editorials i impremtes, que coneix prou bé pel seu pas ja fa força anys per l'Editorial El Llamp.

Durant els 40 dies que disposo per recollir la quantitat de diners amb què he avaluat el projecte (4.000 euros)  us aniré mostrant els avenços en la maquetació del llibre a través de l'espai blog [RSS] que m'ofereix Verkami: les primeres mostres enviades a la impremta, la portada, les qualitats triades per al llibre i la mostra d'alguns dels continguts que encara estic acabant d'enllestir.

Sabeu que la meva aposta per internet és ferma. Però també sou molts els qui em demanàveu si no tenia cap llibre publicat. Aquest és el primer d'uns quants projectes editorials que tinc entre mans per aquest any 2011 i us demano la vostra col·laboració perquè arribi a bon port.

Com sempre, faig ús de les eines d'Internet que tan bons resultats han donat per a projectes com el Top ten dels refranys catalans, la difusió de les meves pàgines sobre paremiologia o l'animació a la participació de ben diversos homenatges a persones de la nostra vida cultural.

He pensat diverses compensacions per als qui hi vulgueu posar el vostre granet de sorra. L'aportació de 20 euros us dóna dret a rebre el llibre signat en mà, en primícia. Aportacions majors us permetran obtenir més exemplars en condicions més favorables. Aportacions menors us permetran rebre una petita mostra a través del correu d'Internet en format PDF. Totes les aportacions són benvingudes i qualsevol difusió d'aquesta iniciativa també us l'agrairé de bon grat.

Mireu el vídeo, entreu a Verkami, navegueu per la diversitat de projectes que s'hi ofereixen, mireu el projecte del meu diccionari en paper i feu aportacions sense por: el sistema de pagament és absolutament segur, a través de Catalunya Caixa i amb targeta autoritzada per fer pagaments a través d'Internet. Els imports que us comprometeu a fer a qualsevol projecte no us seran carregats en compte fins que el projecte hagi recollit el total  demanat, en menys de 40 dies.

I pregunteu tot el que us calgui!, que al web es poden fer preguntes a tots i cadascun dels projectes.

Gràcies!

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Ara sóc a la feina, des de casa em fico a verkami i miro com funciona per col·laborar una mica!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Carme!

Penseu que si surt endavant el projecte, que jo hi confio, si no no m'hi hagués embrancat, aquest llibre no es trobarà a les llibreries, perquè l'autoedito i de moment només està previst de distribuir-lo als mecenes del projecte.

Cal que tot vagi molt molt bé per preveure reedicions posteriors.

I no cal que us digui que em fa una il·lusió bàrbara poder presentar el meu primer llibre en paper.

Sí que estic content amb Internet i els blogs i penso que és el seu lloc ideal. Però molts em demanàveu si tenia cap llibre publicat i aquesta oportunitat (la de Verkami) no la podia deixar passar. Segur que molts lectors prefereixen encara un llibre per fullejar que una pantalla des de la qual navegar!

A més, penso que pot ser un bon exemple per altres projectes que pugueu imaginar molts dels meus lectors i Verkami és una plataforma fantàstica per poder-los fer realitat.

Puigmalet ha dit...

La presentació al Pitarra! Compta amb mi, Parèmies!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Si ha d'haver-hi presentació caldrà mestre de cerimònies, o sigui que vés afinant la veu, pota blava! ;-)

Mps Landino ha dit...

Entro a Verkami. Compta amb mi!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Marta

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Víctor, en Narcís i jo ja ho hem fet.
Bona sort!