dimarts, 4 de gener de 2011

Entrevista a El Dia de COM Ràdio


Ahir al matí a les 13.00 h., em van fer una altra entrevista a COM Ràdio, al programa matinal El dia a la COM. Fins ara només havia estat a l'Extraradi, el programa de tarda. Però aprofitant que era de vacances vaig acceptar de fer l'entrevista al matí i he baixat a Barcelona per parlar amb l'Esther Minguell durant gairebé mitja hora.

S'han interessat per la feina que porto feta, especialment per la gènesi i els resultats del Top ten dels refranys catalans i entre d'altres coses han sortit temes prou interessants com la vitalitat dels refranys o si hi ha gent que encara inventa refranys.

Difícil dir qui i quan idea un refrany! Sense anar més lluny he posat l'exemple d'un eslògan d'un poble vallesà, la Roca del Vallès que jo havia vist en forma d'enganxines al cotxe amb un cor dibuixat: A la Roca el sol hi toca.

Bonic eslògan turístic! Inventat de nou? Quina no va ser la meva sorpresa quan el vaig trobar recollit per Farnés (1913) o pel mateix Amades al Cançoner (1951). I encara va ser més impactant trobar-lo referit a La Roca d'Albera, al Rosselló, molts quilòmetres al nord de la Roca del Vallès.

Doncs si voleu sentir ben explicades curiositats com aquesta, us convido a sentir l'àudio de l'entrevista, d'una mica menys de mitja hora.


 


Per acabar la meva participació, Ramon Aymerich m'ha obsequiat amb un poema on encadena diverses parèmies del Top ten a partir d'uns tags (o mots clau) que s'ha autoimposat per crear-lo:

Tags: pisca; rogenc; raig; blat; barrets i cul.


El primer poema de l'any

Al 2010
li dic adéu.
Hola, 2011
aquí em té...doncs passi vosté...

Tinc fred i estic content...
"Cel rogenc
pluja o vent..."
i estic constipat
i la iaia em moca
"i qui te boca s'equivoca"...
i ahir
em vas dir...
"per lluir s'ha de patir"...

Visca!
"qui no arrisca no pisca"...
I ja hi vaig.
Ara?
No...
al maig...que cada dia un raig...

I de regals una wii, un jersei
i un hàmster
que faig amb aquesta fera?
"Qui no vulgui pols...
que no vagi a l'era..."

Saps que?
Respira i obre les finestres de bat a bat...
I no diguis blat
fins que no el tinguis al sac
i ben lligat....

Ai com ets...
Tants caps, tants barrets....
I per favor no siguis gandul...
qui vulgui peix que es mulli el cul...

I pel 2011
sempre riu
ja sé
una flor no fa estiu...
però jo ho provaré...
i fins que no hem quedi venut
sempre... salut
i força al canut!
Publica un comentari a l'entrada