diumenge, 9 de gener de 2011

Help! Necessito el vostre ajut a Verkami.com!

Un bon amic m'ha embrancat en un projecte que m'ha engrescat moltíssim: Verkami.com.

Verkami és un lloc web on es posa en contacte emprenedors i mecenes. Els primers presenten projectes i els darrers els donen suport econòmic si ho troben escaient.

Aquest sistema novedós de patrocinar projectes té un nom ben complicat en anglès: crowdfunding. Però la idea és ben senzilla.

El funcionament? També força senzill quan s'entén el sistema. Quan entres a la pàgina web de Verkami, pots navegar pels diferents projectes actius (5 en aquest moment). Aquests projectes, presentats generalment amb un vídeo introductori i un text breu, tenen un cost previst i cal aconseguir aportacions per aquest import en un termini de 40 dies. Les aportacions donen dret a unes compensacions, que també estan ben detallades en cada projecte. I es pot col·laborar des de quantitats ben petites (mínim de 5 euros).

Els pagaments es fan a través de Catalunya Caixa i amb targeta autoritzada per fer transaccions a través d'internet. En el moment que decideixes fer una aportació, es fa el tràmit bancari, però no ens arribarà el càrrec fins que el projecte hagi aconseguit reunir els diners necessaris per dur-se a terme. O sigui que si un projecte no recull prou diners, les aportacions pactades no s'executaran mai.

Mireu els projectes que hi ha oberts, navegueu i penseu com pot resultar d'important una petita contribució per fer realitat una gran idea!

Demà us presento el meu projecte.
Publica un comentari a l'entrada