diumenge, 9 de gener del 2011

Help! Necessito el vostre ajut a Verkami.com!

Un bon amic m'ha embrancat en un projecte que m'ha engrescat moltíssim: Verkami.com.

Verkami és un lloc web on es posa en contacte emprenedors i mecenes. Els primers presenten projectes i els darrers els donen suport econòmic si ho troben escaient.

Aquest sistema novedós de patrocinar projectes té un nom ben complicat en anglès: crowdfunding. Però la idea és ben senzilla.

El funcionament? També força senzill quan s'entén el sistema. Quan entres a la pàgina web de Verkami, pots navegar pels diferents projectes actius (5 en aquest moment). Aquests projectes, presentats generalment amb un vídeo introductori i un text breu, tenen un cost previst i cal aconseguir aportacions per aquest import en un termini de 40 dies. Les aportacions donen dret a unes compensacions, que també estan ben detallades en cada projecte. I es pot col·laborar des de quantitats ben petites (mínim de 5 euros).

Els pagaments es fan a través de Catalunya Caixa i amb targeta autoritzada per fer transaccions a través d'internet. En el moment que decideixes fer una aportació, es fa el tràmit bancari, però no ens arribarà el càrrec fins que el projecte hagi aconseguit reunir els diners necessaris per dur-se a terme. O sigui que si un projecte no recull prou diners, les aportacions pactades no s'executaran mai.

Mireu els projectes que hi ha oberts, navegueu i penseu com pot resultar d'important una petita contribució per fer realitat una gran idea!

Demà us presento el meu projecte.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

He entrat a l'enllaç dels cinc projectes i ho he trobat molt interessant! segur que això té molt futur. El que costa és arrencar.

Aviam si puc fer un enllaç al facebook!

petons!

Anònim ha dit...

Ja he fet l'enllaç, aviam si entra molta gent!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Moltíssimes gràcies, Mariona! El sistema és molt novedós i jo hi crec fermament! Ja en farem una valoració d'aquí a quaranta dies... Aquesta nit presentaré el meu projecte i demà en tindreu notícies al blog, al facebook, al correu, al twitter... Vaja per terra, mar i aire, ocm cal fer la difusió de les notícies. :-)

Galderich ha dit...

Parèmies,

Ja pots comptar amb mi!

Elfreelang ha dit...

Hi aniré, el plantejament sembla prou interessant i original...

Assumpta ha dit...

Mare meva, quines modernitats!! :-)

Admeto que jo, l'únic que faig per mirar d'aconseguir finançament per coses que voldria fer, és una travessa... i no tinc sort. :-)

elbokabulari ha dit...

Vinga Víctor, ens veiem demà per verkami doncs! Que tinguis molts mecenes...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No cal oblidar que són transaccions i que espero que us sentiu prou recompensats amb les compensacions proposades! :-)

Ja ho diuen que hi ha coses que no es paguen amb diners, però actualment, per a fer un llibre, se'n necessiten. ;-)

xavier caballe ha dit...

Les teves compensacions (i l proposta en general) em sembla molt més raonable que no pas les altres que actualment hi ha obertes!

Som-hi... ara et faig una aportació, tot i les reserves sobre Verkami que tinc.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Xavier!

De fet, he tingut en compte que és un web que comença, que és el primer projecte que preparo i que hi ha encara poc rodatge.

He intentat ajustar al màxim per facilitar la viabilitat del projecte.

Hauries d'escriure al Sala, que jo ja no recordo els "peròs" que em vas dir.

Pensa que és un web en fase beta, com qui diu, que s'ha d'anar ajustant amb l'experiència que li donin els diferents projectes presentats.

David Gálvez Casellas ha dit...

Aportació feta. Projecte collonut. Vermaki també molt interessant. Penjat a FB. Petons. D.