dijous, 20 de desembre del 2007

Catosfera 2008

Catosfera 2008El cap de setmana del 25 al 27 de gener de 2008 se celebren les Primeres Jornades de la Catosfera a Granollers.

Com diuen des de l'organització «Catosfera 2008 és la primera gran trobada de blocaires, bloggers, experts i emprenedors de la nova xarxa 2.0. Mai s’ha organitzat cap esdeveniment amb un caràcter tant global i ambiciós a casa nostra al voltant del fenomen bloc. Catosfera ha de ser un punt de reflexió i aprenentatge de tres jornades de duració al voltant de la blocosfera catalana, però amb la mirada posada de manera objectiva sobre el que es fa en altres indrets.»

I és ben cert. Mai s'ha fet abans a casa nostra una trobada tan gran, global i general de bloguers, amb un esperit generalista i multidisciplinar.

És la primera edició. Jo estic convençut que serà la primera de moltes altres, perquè les sensacions són molt bones i sé que s'està organitzant amb rigor i seriositat. I el cartell és impressionant. Potser no hi són tots. Qui ha volgut s'hi ha pogut apuntar. I de tots els àmbits hi ha noms de referència.

L'agenda ja és tancada. Tres jornades intenses i plenes d'actes i tallers. Les inscripcions encara són obertes, però superen totes les previsions. Afanyeu-vos si no us voleu trobar amb el cartell de "complet" als morros.

A mi em van contactar com a lingüista, com a bloguer i com a vallromanenc, per moderar l'única taula que no serà taula sinó combat: El combat bloc/blog per dirimir com n'hem de dir d'aquests diaris personals, o col·lectius, monotemàtics o pluridisciplinars, diaris o setmanals o ocasionals, sobre tecnologia, amb narracions..., literaris, assagístics, audiovisuals, amb fotografies... Què no hi cap sota el concepte de bloc/g?

Doncs durant una hora, el diumenge 27 de gener a les 11 del matí, discutirem com n'hem de dir d'això que escrivim i que ens pren tantes hores per mantenir i actualitzar. I a la taula hi haurà Xavier Rull, lexicògraf i col·laborador de Softcatalà, que ens presentarà els arguments dels qui defensen la forma blog, i Dolors Montes, del Consell Supervisor del Termcat -que ens explicarà tot el procés que va seguir el Termcat, el centre normalitzador en matèria terminològica del català, per acabar adoptant el terme bloc.

Hi ha moltes més coses. Us en volia destacar una altra en concret, en la qual també hi participo amb un breu i modest text: amb la participació d'un text corresponent a un article del blog de cada participant s''elaborarà el llibre de les jornades, que editarà Cossetània, i que va vinculat a la taula sobre ciberliteratura.

1 comentari:

reflexions en català ha dit...

Vejam si puc anar-hi. M'agradaria.

Jo sóc del bàndol del 'bloc'.

A tots els blocaires i a tots els bloguers (o com suigui), bon Nadal.