dijous, 6 de desembre del 2007

El refranyer temàtic

Ja fa uns quants dies que és accessible un nou refranyer que he iniciat també en línia: el refranyer temàtic català.

És també una obra independent i per això neix com a blog a part i amb ell vull donar resposta a consultes sobre refranys d'un tema determinat, sense altres informacions. Només un recull temàtic de refranys catalans, exhaustiu, ordenat alfabèticament.

A poc a poc aniré omplint l'estructura que he desenvolupat a l'índex del refranyer. És una estructura en la qual portava treballant temps, fornida a partir de la comparació d'altres refranyers temàtics, cercant una classificació clara, a partir de 34 temes generals, que tindran una subestructura classificatòria més o menys extensa en funció del nombre de refranys i dites que reculli cada tema.

He començat amb alguns treballs que ja tenia fets (bolets o refranys geogràfics del Vallès Oriental), alguns altres que també tinc ja elaborats sobre les parts del cos humà (cap, ull o cul) i donant resposta a l'actualitat del calendari i les festivitats. Així ja podeu consultar els refranys dels mesos d'octubre, novembre i desembre i els referits a Tots Sants o Nadal. Us podeu imaginar quins seran els següents buits que aniré omplint...

No cal que us digui que si algú té alguna preferència perquè comenci a desenvolupar un tema concret, per curiositat o per qüestions didàctiques si ho vol treballar amb alumnes, per exemple, sóc absolutament obert a atendre aquestes peticions.