divendres, 7 de desembre del 2007

Els preus de l'ADSL


Des d'Europa picaven la crosta al govern d'Espanya perquè mantenia un preu de l'ADSL per damunt de la mitjana europea i això dificulta la competència i el progrés.

També dificulta el progrés que la qualitat no sigui la desitjable i que les infraestructures, en general siguin deficitàries, obsoletes, cares i impròpies d'un país modern.

Ara el Ministeri d'Indústria ha tret un document amb totes les ofertes i preus de l'ADSL a Espanya. Ja veieu que quan hi ha voluntat, treure unes balances o un llistats comparatius no és tan difícil. Voluntat política i capacitat intel·lectual per desenvolupar-ho.

I és clar, quan no hi ha voluntat ni capacitat, no surten els números i diuen que Europa i Espanya no s'aclareixen ni s'entenen amb els preus de l'ADSL.

I no m'estranya! Perquè ni tan sols nosaltres ens aclarim. Bé, de fet aquesta és l'estratègia de les empreses. Divideix i venceràs!

I és clar: una cosa és l'oferta que surt en premsa o als anuncis de la tele i una altra la realitat amb què ens trobem quan anem a preguntar. ADSL a 24,95 €? Tarifa especial per a veu i dades des del mòbil? Res de res. O almenys per als que som fora de Barcelona. Cap d'aquestes meravelloses ofertes funciona quan et demanen el número de telèfon i sembla que donis l'adreça de Robinson Crusoe. Sense anar més lluny, a Vallromanes el preu de l'ADSL d'1 Mb amb Orange és de 40 i tants euros mensuals (amb IVA i trucades nacionals). Res d'ofertes de 20 euros o menys per a més capacitat. I així amb totes les operadores. I tampoc tenim TDT, ni gairebé veiem els canals analògics, però això és un altre tema.

Sort que després surt en Clos i diu que tindrem els preus més barats d'Europa! Però no ha dit si l'ADSL anirà amb pedals o amb corrent alterna!!