dissabte, 1 de desembre del 2007

Tradiblog: la xarxa de blogs sobre cultura popular

L'altre dia vaig rebre un comentari en un blog, que em demanava pel meu possible interès per integrar-me en una futura xarxa de blogs de temàtica sobre la cultura popular.

Només hi havia una adreça de correu (inidentificable) i hi vaig respondre afirmativament.

Als pocs dies vaig rebre un correu electrònic a la meva bústia de correu que us reprodueixo:

Benvolgut/da.

Fa uns dies ens vam posar en contacte amb tu per informar-te de la xarxa TRADIBLOG. Atès el teu interès en formar part d'aquesta iniciativa, seguidament et detallem algunes generalitats sobre el projecte TRADIBLOG.

Voldríem que aquesta nova xarxa servís per establir un cert contacte virtual, entre tots els blogs que de forma exclusiva o només puntual, toquen temes propers a la cultura popular i tradicional de tots els Països Catalans. Els blogs que poden integrar-se seran preferiblement en llengua catalana i de qualsevol indret o racó del país.

Els diferents blogs formaran part d'un directori que tindrem tots els membres. Podem tenir-los detallats a la nostra llista d'enllaços del blog de forma destacada, i mostrar-los només si volem. Això ens facilitarà més difusió i possibilitat de coneixences per part d'una major part de blocaires i usuaris. Una bona forma de divulgar el nostre missatge a la catòsfera.

Tots els blogs membres podem ficar el bànner de la xarxa TRADIBLOG en algun espai del seu weblog. Us facilitem aquesta primera versió senzilla amb un enllaç cap el correu electrònic de la xarxa, el tradiblog@mesvilaweb.cat. Està pensat per aquells que el vegin als nostres blogs, i es puguin posar en contacte i donar-lis les facilitats necessàries. El fragment de codi html, que s'ha d'enganxar al lloc on voleu que surti el bànner, és aquest:


Un altre punt important per fer gran la xarxa, és que cadascú de nosaltres la doni a conneixer entre companys i/o contactats afins a la temàtica. Podeu dedicar un post per presentar-la al vostre blog o adjuntar la llegenda: Membre de la xarxa TRADIBLOG, en algun dels vostres post futurs o el que vosaltres us vingui al cap per fer-ne difusió i coneixença entre tothom. Mica a mica podem creixer, i certament creiem, que serà positiu per a tots els blogs de la cultura popular.

Un cop siguem una bona colla, ens podem proposar el crear un indret comú per sindicar les actualitzacions de tots els blogs membres del TRADIBLOG. Un directori de consulta general a la xarxa, de tots els TRADIBLOG i els seus darrers articles. Aquest pot ser un dels nostres primers objectius, després... Dependrà de tots naltros i de la creativitat de tots plegats. Segur que si volem, podrem fer-la grossa. Tenim moltes més idees, però temps al temps.

Aquest començament de desembre, podria ser un bon moment per clavar canya a la xarxa TRADIBLOG. Estem oberts als suggeriment, idees, crítiques o el que calgui per millorar i fer possible aquest embrió de xarxa. Un cop decideixis posar el bànner al teu blog, ens ho comuniques i et llistarem com a membre TRADIBLOG. Ens dones el nom i adreça del teu blog, el teu e.mail de contacte si no és aquest, i si vols el teu nom complet i el municipi.

Per endavant t'agraim la teva atenció. A la teva disposició per a qualsevol consulta. Rep una salutació ben cordial.

Xarxa TRADIBLOG - tradiblog@mesvilaweb.cat


A mi sempre m'ha agradat saber amb qui col·laboro o en què destino les meves energies i vaig pensar que necessitava algunes dades més per poder implicar-me en aquesta iniciativa. Concretament vaig respondre:

Benvolguts companys de la Xarxa Tradiblog.

Ja em perdonareu que l'entusiasme inicial per la idea de la Xarxa Tradiblog i les expectatives que aquesta iniciativa generaven es vegin una mica esvaïdes vist el punt d'indefinició i obscuritat que encara traspua.

No acostumo a implicar-me en cap iniciativa "anònima". M'agrada saber qui hi ha darrera de cada iniciativa. Persones de carn i ossos, amb noms i cognoms, amb una història i una experiència demostrables. Que tinguin algun lloc on pugui conèixer-les una mica abans d'implicar-me en un projecte indefinit.

Pel moment només tinc un nom (Xarxa Tradiblogs), un correu electrònic corporatiu (tradiblog@mesvilaweb.cat) i una tira publicitària que no apunta a cap lloc físic, sinó a una adreça electrònica, que no és el que espera trobar-se un usuari quan clica damunt una imatge.

Per tant, amb la poca informació de què disposo, esperaré a adherir-me a la xarxa a saber-ne més coses i que aquesta estigui constituïda d'una manera més clara. Això no treu pas que trobi la iniciativa molt interessant i que estigui disposat a col·laborar-hi quan hi hagi alguna cosa tangible, amb més de cos.

Atentament,

--
Víctor Pàmies

Sortosament la cosa sembla que té certa entitat i em va respondre el factotum de la idea, el webmestre de la pàgina Consuetudinarium, en Consueta de Reus.

Això ja és una altra cosa!

I com no podia ser d'una altra manera, m'hi apunto i us recomano navegar pels blogs sobre cultura popular que comencem a configurar la Xarxa Tradiblog.

I m'hi apunto amb la bateria de blogs i pàgines web sobre paremiologia que mantinc:
  • Raons que rimen, el meu blog personal i de temàtica més miscel·lània,
  • Refranyer català-castellà, un refranyer que pretén aportar-vos la solució a aquells dubtes d'equivalències entre refranys i dites de diferents idiomes
  • Refranyer temàtic, un refranyer temàtic exhaustiu de refranys catalans classificats temàticament.
  • Paremiologia didàctica, un esborrany de curs sobre paremiologia, la ciència que estudia els refranys, amb explicacions sobre la formació, origen i significat dels refranys, recopilacions i recopiladors i com classificar-los i trobar-ne en obres de consulta en paper o en línia.
  • Diccitionari, un recull d'aforismes i citacions, els refranys amb nom i cognoms.
  • Paremiologia catalana, la meva pàgina degana, la que fa d'índex de totes les altres i que recopila la informació que he anat bolcant a la xarxa sobre paremiologia, la ciència que estudia els refranys.

I les que vinguin. Ben aviat novetats i més notícies!!


Cliqueu aquí per connectar amb la xarxa TRADIBLOG. Els blogs de la Cultura Popular als Països Catalans.