dimarts, 18 de desembre de 2007

El mapa dels dominis .CAT

La Fundació PuntCat ha publicat en l'apartat de Rebost del seu lloc web un mapa visual, que simula una xarxa de metro, amb els URL més significatius del domini .CAT, on cada línia respon a una temàtica diferent: Administració, Música, Portals, Associacions, Lletres, Esports, etc.

El mapa de la xarxa .cat(fes clic per veure'l més gran)

El mapa denota la complexitat de l'entramat d'Internet, la Xarxa, i hi marca com a estacions principals aquells URL més referenciats: avui.cat, cpnl.cat, domini.cat, edu365.cat, gencat.cat, grec.cat, iec.cat, omnium.cat, racocatala.cat, seleccions.cat, uvic.cat, vilaweb.cat, xtec.cat. 13 patums, sens dubte: els que reben més enllaços des d'altres llocs web.

El mapa es pot descarregar en diferents formats i mides, en pdf o en format jpg. I es distribueix sota una llicència Creative Commons BY-NC-SA.

Un univers amb més de 26.000 dominis registrats i més de 5.000.000 de pàgines indexades.

Només un unt negre (a banda dels 13 més referenciats): Per què hi ha tanta diferència de preu entre un domini .cat i un domini .com o .net? I tanta diferència vol dir pagar uns 10 € per un .com i uns 70 o 80 € per un .cat per un any.

I és clar que els catalanoparlants ja ens hem acostumat a pagar més i més car que ningú, però potser ja fóra moment de girar aquesta tendència, oi?
Publica un comentari a l'entrada