dimecres, 9 de gener del 2008

Ja som en plena precampanya!!

Ja és una veritable llàstima que els polítics només sàpiguen utilitzar les noves tecnologies i els mitjans audiovisuals per presentar una realitat esbiaixada i mentidera.

Ara sembla que s'ha imposat la moda de fer un vídeo o un DVD de precampanya que si no podem titllar de púrria i mentides, sent molt benevolents, segur que sí que podem dir que només són mitges veritats.

El darrer (que segur que no pas l'últim), el vídeo de precampanya del PP sobre la impossibilitat d'escolarització a Catalunya en castellà.

Ja n'estem tips d'aquest color. Les mateixes mentides a cada campanya. Suposo que els deuen donar uns bons rèdits polítics, perquè si no, no s'entén. La llengua, la sacrosanta Constitució, Espanya es trenca, els immigrants ens ocupen... Juguen amb la por de la gent, amb la xenofòbia i amb l'enfrontament entre pobles. Política irresponsable, sens dubte: mal va, qui no pensa per l'endemà, que diem aquí del pan para hoy, hambre para mañana d'allà...

És mentida que no hi hagi classes en castellà a l'escola de Catalunya. No volíeu bilingüisme? No ens heu exigit de sempre que siguem bilingües? Doncs bilingüisme per a tothom. Nosaltres ja fa molts anys que ho som. Ja va sent hora que aquest deure sigui extensible a tothom. Per deure i per respecte a la terra d'acollida.

L'actual normativa d'escolarització, que avala la Unió Europea i que sovint posen d'exemple d'integració, garanteix que qualsevol alumne, en acabar l'ensenyament obligatori, conegui i domini a la perfecció les dues llengües oficials per igual. I una tercera, si cal.

La llengua que cal defensar és el català, no ho oblidem. La llengua que no té presència en molts sectors socials i comercials és el català i no pas el castellà.

Prou doncs de mentides i d'enfrontaments inventats i tergiversats, que el bilingüisme que ens exigiu als catalans és d'aplicació a tothom. O tots moros, o tots cristians.


Nota: les imatges apunten als llocs on les he trobades.

5 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Ens emprenyem i hem de reaccionar, però en el fons aquesta genteta l'espifien totalment. ¿Aquesta és l'estratègia per tenir uns bons resultats a Catalunya? ¿Anar a esgarrapar els vots dels Ciutadanos? ¿O ho fan per treure més vots a Espanya?

A més, el vídeo és totalment inversemblant. La senyora preguntant en català si hi ha centres que fan català i castellà indistintament... Au va, home!

I el final és còmic. "Reacciona. El futur dels nostres fills bla, bla, bla..."

El que haurien de fer és intentar guanyar vots de CiU i PSOE, però són curts de mira.

Millor.

Puigmalet ha dit...

Però no deixa de ser trist que, qui no viu aquí, hagi rebut avui dels mitjans aquesta informació i pugui plantejar-se la seva possible veracitat.
Per als que vivim la realitat escolar, clar, és per posar-se a riure i no parar.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jo crec que treuen més rèdit polític fora que aquí. I això és el que cerquen, perquè ja els està bé i veuen supercompensades les pèrdues de vots que els pot provocar aquesta actitud a Catalunya.

És allò del "difama que alguna cosa queda".

zel ha dit...

Finalment, s'haurà d'acabar la seva estratègia de por i mentides, jo ja no els puc sofrir més, cometria un acte de vandalisme amb aquesta gent. SaluT.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Caram, zel, «cometria un acte de vandalisme amb aquesta gent»... sort que t'agrada la música ska, quan no incita a la violència. :-)

Ens hem de defensar, és ben clar, i no ens hem de deixar trepitjar els nostres drets. Però sempre des de la civilitat, aquesta que a ells els manca.

No hi ha res que els foti més que entomar una mostra dura de civilitat quan esperaven haver-te fet perdre els estreps.

No els donem aquest gust, que no se'l mereixen!