dissabte, 5 de gener del 2008

Xarxa Tradiblog en marxa!


Fa poc més d'un mes us presentava la iniciativa de crear una xarxa de blogs que parlin sobre tradicions populars dels Països Catalans. La idea neix de Lo Consueta de Reus, i sembla que la idea va prenent forma i va aconseguint adhesions.

D'entrada s'ha creat el portal, amb aquests colors groc i negre tan cridaners que ja estan esdevenint un segell de marca. Bàsicament és un agregador de blogs, però també alguna coseta més com podreu veure si el visiteu. Hi trobareu una llista de les darreres modificacions dels blogs de la xarxa (o sigui l'actualitat més recent) i un llistat alfabètic de tots els blogs amb les darreres cinc entrades de cada un d'ells.

La barra lateral esquerra serveix d'índex del blog i hi ha llistats tots els blogs associats a la xarxa, classificats en 10 temes principals:

* Castellers, valencians, falcons...
* Cultura catalana, llengua...
* Diables, foc, pirotècnia...
* Entremesos, bestiari, gegants...
* Història, arqueologia, museus...
* Mitjans de comunicació...
* Música, sons, concerts...
* Opinió, solidaritat, nació...
* Productes, gastronomia...
* Tradicions, costums, festes...

Per la temàtica que tracto, majoritàriament les meves aportacions es corresponen amb l'apartat de Cultura catalana i llengua, encara que el darrer, el Polsim de refranys, com a programa de ràdio, vingui classificat en l'apartat de Mitjans de comunicació.

Gairebé tots els apartats tenen ja uns quants representants. Queden per estrenar els apartats de Diables, Història i Música, però de ben segur que de seguida hi sortiran bons representants, que qualitat en aquests apartats no en manca!

També en aquesta barra lateral hi ha enllaços a altres materials audiovisuals relacionats amb la temàtica de la cultura popular, com canals de vídeos, grups de fotografies, fotoblogs o altres llocs web. Un bon recull d'enllaços, sens dubte.

Sabeu d'algú que li pugui interessar formar part d'aquesta xarxa? Doneu-l'hi a conèixer perquè pugui triar si en vol formar part. Mireu, sense anar més lluny, estic segur que els companys de reflexions en català o de Biblio goigs en serien uns candidats fantàstics.

4 comentaris:

Tradiblog ha dit...

Moltes mercès per la referència. No cal dir que els teus blocs son molt seguits i per les impressions del meu entorn, agraden moltissim. És una satisfacció tenir-te amb naltros. Endavant i que els reixos et portin moltes coses.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies a tu, Bona!

Estàs fent una bona feina amb la teva Xarxa Consueta i ara amb la Xarxa Tradiblog. Ara tenim un lloc on trobar-nos tots i cercar-hi nous continguts.

No dubto que anirà creixent en quantitat i qualitat.

reflexions en català ha dit...

Víctor, m'hi apuntaré avui mateix si el gos em deixa en pau.

Salut!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Marc, quina gran notícia!!

Fot-li doble ració de Whiskas al gos i que et deixi donar-te d'alta a Tradiblogs!