Blog personal de Víctor Pàmies i Riudor. En aquest diari pretenc fer la meva aportació a partir dels següents temes principals: l'actualitat de la llengua catalana; l'actualitat a Vallromanes, el meu poble; les meves lectures; llocs webs d'interès, i la paremiologia. Encara que finalment, acabaré parlant d'aquelles coses que em preocupen o que se m'acuden a cada moment.
dimarts, 25 de març del 2008
Enllaços recomanats X
La tornada de vacances segur que serà més plaentera amb uns bons llocs recomanats per visitar.
[La X del títol vol dir que és l'article d'enllaços que fa deu, i no pas que siguin enllaços d'aquells per a gent adult(er)a].
Si l'altre dia comentàvem que ja es pot consultar en obert tots els continguts d'Enciclopèdia Catalana, ara ens fem ressò d'una iniciativa de Toni Hermoso, que des del Cau del Drac ens comunica que ja podem incorporar com a motors de cerca de Firefox el Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana i l'Enciclopèdia Catalana. A Softcatalà us en podeu descarregar una pila més.
L'organització Capital de la Cultura Catalana, en el marc de les seves activitats, triarà els 7 savis de Catalunya, amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya, d'acord amb l'exemple dels 7 savis de Grècia. A partir del 7 d'abril s'elegiran els tres finalistes de cada àmbit (Llengua i literatura, Música i arts escèniques, Humanitats, Arts plàstiques, Ciències i tecnologia, Economia, i Política), d'entre els noms ja proposats.
Vist a NacioDigital.cat.
El Gran diccionari interactiu altempordanès és una iniciativa de «10 persones de Figueres que volem intentar completar un blogdiccionari amb tot de paraules i expressions pròpies de la nostra terra» que neix cap a finals del 2007 i conté vora 275 termes i la seva definició o explicació pertinent.El final de l'obra el complementen amb algunes característiques dialectals d'aquest parlar, un recull d'una trentena d'expressions i els gentilicis de la comarca.
El passat dia 20 de març va ser el Dia Mundial de la Poesia, a iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i UNESCOCat. Proclamat per la UNESCO.
El poeta de Beniopa (La Safor), Josep Piera, ha cedit el seu poema inèdit “La poesia” expressament per a aquesta diada, que ha estat traduït a molt diverses llengües, com podeu comprovar en el fullet adjunt.
El Web Negre és una revista digital satírica editada per l'Associació Els4gags i que s'actualitza cada dijous. Però en fan els gags, les caricatures i els diversos articles un bon grapat d'autors.
Lo Cacao de la Facao. Via Twitter, Mireiagalindo em demana que en faci difusió. Pel que es veu no només al País Valencià hi ha blaveros... "Que ens ajudi a reflexionar, el que diu el lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera: Espanya no és capaç d'assumir la varietat de llengües que té: en la ideologia nacionalista espanyola només existeix la llengua espanyola. Això comporta que les altres llengües siguin considerades de segon rang".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Mira que el títol prometia... Dels gironins em parlaré un dia d'aquests. Aposto per la candidatura de Víctor Pàmies a un dels 7 savis catalans.
No fotis! Que a les bases diu que ha de ser alguna persona traspassada... I jo espero tenir encara una llarga vida!!
Jo també em pensava que el Pàmies ens oferiria una selecció X...
El Puigmalet et vol mal, eh?
No, si ja començo a conèixer els lectors que tinc al blog... i per això aviso. :)
Sento la decepció... ohhhhh!!!!
Com que mal! Vull la seva fama arreu del món civilitzat. El preu a pagar sembla un xic car...
Publica un comentari a l'entrada