dimarts, 17 de juny del 2008

Actualització a Mozilla Firefox 3.0


Les actualitzacions de programari sempre fan mandra, però és evident que cal apostar, en general, per les noves versions, que acostumen a ser les més modernes, potents, actualitzades i amb manteniment i suport.

Tot i això, de vegades, ho intentes retardar tant com pots. Per aquesta mandra que comentava i per la por de fer de conillet d'índies.

Però, sabent que avui era el dia de la descàrrega del Firefox 3.0, i reconeixent que Firefox és dels programes que millor s'autoactualitzen, al menys de cara a l'usuari, amb menys patiment i molèsties, he apostat pel canvi i ja me l'he descarregat als dos ordinadors de casa.

Així, he contribuït modestament amb dues descàrregues i m'he posat al dia amb el navegador que faig servir habitualment.

La primera impressió és bona. He trobat totes les coses que tenia al mateix lloc, tret d'algunes extensions que no s'han actualitzat i la barra de Google que he hagut de reinstal·lar i espero notar-ho amb un menor consum de recursos de l'ordinador, que la versió anterior consumia molta capacitat i sovint comprometia el funcionament normal de la màquina.

Us animo a descarregar-vos la nova versió del Firefox. No us en penedireu!

12 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Avui quan me l'he descarregat pensava: el Víctor encara en parlarà avui al bloc.

Jo amb històries vuicentistes i ell sempre a l´última. Un home del seu temps, el Parèmies.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Hehehe... quan tinc temps i no tinc son, sóc ràpid, foraster! ;-)

Puigmalet ha dit...

Només amb un dia d'ús, però a mi em va més de pressa (o això em sembla).

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Company Víctor tens raó respecte a que la versió anterior -tot i que és la que jo utilitzo- consumeix molta capacitat i sovint compromet el funcionament normal de la màquina. Recoi!, hi ha moltes vegades que he de reiniciar el Firefox perquè es va bloquejant a poc a poc i després deixa de funcionar i fins i tot a vegades em desconnecta el router. El problema és que la versió 3.0 l'han feta per les noves versions del sistema operatiu de MacOS, passant olímpicament dels que tenim les versions anteriors que en som molts. I, d'aquesta forma, jo no el puc instal·lar al Mac. Al PC sí, suposo, malgrat que encara no ho he fet.

Si et dic la veritat, a mi em funciona millor Netscape, però utilitzo Firefox perquè té corrector de català mentre escrius i això és prou important com per utilitzar-lo.

Carai, escrius tant darrerament que no puc posar-me al dia llegint-te; però ho faré quan tingui una mica de temps.

Salutacions fraternals
Jordi

Anònim ha dit...

a mi no m'has moderat un comentari d'ahir

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Marc, no m'ha arribat. No tinc cap comentari per moderar, esborrar o censurar. :-)

Puigmalet ha dit...

Pel que el Marc devia haver escrit... Ben fet, Víctor.

Jesús M. Tibau ha dit...

Tot això em fa moooooolta mandra

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

quan tens temps i no tens son ets molt ràpid? me la pots repetir, si et plau? es que no pillo....ràpid en què? tengui el firefox 3.0 però no puc fer-lo servir massa ja que per consultes de feina des de casa només admet l'explorer, ecs!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jordi, sí que es nota millora amb la nova versió. Com sempre, una nova versió és aconsellable per moltes coses: detecta possibles forats de seguretat, millora l'accessibilitat, admet les noves versions d'altres programes que també s'han actualitzat i segur que s'ha de notar en el rendiment.

A més, Jesús M. l'actualització és gairebé automàtica. No has de fer res i no hi per res pel camí. De veritat. Et descarregues el fitxer (7 Mb, o sigui pocs minuts, si arriba a minuts), l'executes, li dius que sí a tot (amb el Firefox no hi ha perill, que no et compromets a res no desitjat), reinicies o quan tornis a entrar ja tens la versió nova sense fer res. Jo només he notat que he hagut de reinstal·lar la barra de Google. Tampoc tenia gaires extensions instal·lades, la veritat. Prova-ho i no te'n penediràs, Jesús M.!!

Maria Mercè, sóc un home avançat al meu temps. Bé, al menys avançat al Puigmalet... i escric els articles abans fins i tot que ell imagini que els hauria d'escriure. :-)

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Sens dubte, Víctor Pàmies és un home avançat al nostre temps. Jove (avui jo faig mig segle, precisament), melenut, potent en quan a la paternitat ;-) (com aquelles deesses que van esculpir els nostres avantpassats però en home, això sí, no pas grassonet ans el contrari), bon pare i company (em consta), un gran investigador que està portant a terme uns recursos a la xarxa inèdits, importants i altament pràctics i necessaris, no sols per la nostra llengua, sinó també per l'espanyola i l'anglesa (perquè recupera tradicions orals en ambdues llengües també).

En fi, sinó fos perquè jo sóc més guapo que ell, li tindria enveja :-) Em sento orgullós, si més no, de poder compartit veïnatge.

Ara, això no treu que els que han fet la versió Firefox 3 (cosa que no té res a veure amb el Víctor, suposo) han passat olímpicament dels que utilitzem versions anteriors de MacOS en ordinadors que no arriben a tenir ni tan sols 5 anys d'antiguitat, com el meu. Versions de sistemes operatius que en el seu moment compartien vida amb l'XP de Windows. Els que tenim Apple a casa sempre patim d'aquest tipus de discriminació; sempre ens fan els programes sobre les darreres versions de Mac, obviant les versions que, com dic, no són més antigues que les versions sobre les que fan les darreres actualitzacions, per exemple en aquest cas Firefox 3, per a Windows. En fi.

Salutacions
Jordi

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

50 anys! Qui ho diria. No ho sembla pas. :-)

Sobre això de la bellesa, no seré pas jo qui et porti la contrària, que a més ets un monstre piropaire com n'hi ha pocs.

Moltes felicitats, company! Avui connecta poc i celebra el mig segle com cal!

I no et falta raó amb el tema MAC. La veritat és que és un món que desconec bastant. L'única relació que tinc amb els MAC va ser quan començava amb els ordinadors de la Universitat i la relació amb un professor macaire a morir.

Però també suposo que és la mateixa empresa Apple qui s'hauria de preocupar que hi hagi versions per al seu sistema operatiu.

Mira, si tenim versió catalana de Firefox 3.0 és perquè, com sempre, s'ho han currat els de Softcatalà i han permès que sigui operativa i descarregable el mateix dia que apareixia la versió anglesa de Firefox.