dilluns, 2 de juny de 2008

Enllaços recomanats v. 15.0


Seguim amb les versions originals d'enllaços recomanats des del Raons que rimen. Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català i algunes honroses excepcions que per això, per ser excepcions, també recolliré. Veureu que sovint insisteixo sobre llocs que ja us he presentat en articles individuals: penso que val la pena insistir en aquests recursos. Espero que us resultin útils!

No cal dir que si sabeu d'algun lloc que creieu que pugui recomanar des d'aquest espai, em podeu fer arribar un correu i m'ho miraré, sens dubte. Comencem, doncs:


BADARE és una base de dades sobre refranys del calendari i meteorològics a la Romània. És un projecte de la Universitat de Barcelona, subvencionat pel Ministeri d'Educació i Ciència (MEC). L'equip de treball està liderat per José Enrique Gargallo Gil.

Sens dubte, un gestor de consultes lingüístiques i terminològiques dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona (SLUB), que dóna accés a les fitxes amb les respostes a les consultes que arriben al servei sobre aquests àmbits. D'altra banda, el portal permet l'accés a altres eines, tant lingüístiques com terminològiques, com ara els Criteris de la UB (CUB), l'UBTerm, els multicercadors i altres eines de consulta que ofereix la xarxa, però que són externes al SLUB.

RodaMots és un servei que ofereix cada dia (de dilluns a divendres) una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d’ús, a través de la subscripció per correu electrònic, a imatge del Word of Day anglès. Estan d'efemèrides, perquè acaben de superar els 10.000 subscriptors.

Planeta Marina Alta és un agregador de blogs d'aquesta comarca del País Valencià. Celebrem el naixement d'una nova plataforma de blogs de la catosfera i més encara que vingui del País Valencià, on no en coneixíem cap altra. Ens ho presenta Xavi Ivars al seu blog.

El xarop dels idiomes és una iniciativa del Col·legi de Farmacèutics de la Província de Barcelona que permet als alumnes nouvinguts jugar i aprendre vocabulari sobre salut en 19 idiomes diferents.


El Acertijo és una revista que es va publicar a Argentina entre el 1992 i el 1997, dirigida per Jaime Poniachik, dedicada a les matemàtiques recreatives, els jocs de tauler, les endevinalles, els jocs d'enginy i de lògica . Ara estan escanejant pàgina a pàgina tots els números apareguts.


Publica un comentari a l'entrada