dijous, 2 de juliol del 2009

Joan Solà al Parlament

Aquest dimecres a la tarda, a les 17.15 h, convidat pel president de la cambra, Ernest Benach, Joan Solà i Cortassa, lingüista i flamant premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'enguany, ha fet una intervenció d'uns vint minuts davant dels diputats del Parlament.

Un parlament (el de Solà) valent davant la màxima instància del nostre poble. Un parlament (el de Solà) clar i amb un encàrrec clar als nostres dirigents: cal actuar i ràpid, canviant les dinàmiques i les regles del joc tramposes que ens imposen des de Madrid. I ja n'hi ha prou que la societat civil hagi d'assumir les responsabilitats que corresponent a les institucions i la classe política.

Us recomano veure'escoltar-lo sencer. Són vint minuts sense pèrdua, que aprofiten del primer al darrer. Cliqueu damunt la imatge:

20090701 - Joan Solà al Parlament
Aquest és un apunt de circumstàncies. A través d'una ràpida cadena informativa (Xavier Caballé --> Joan Puigmalet) m'assabentava de la seva compareixença avui i feia les gestions necessàries per assistir-hi en persona, com a deixeble que vol compartir els mèrits i guardons del bon mestre.

Jo em dic ara: Com pot ser que només Vilaweb i Directe.cat n'haguessin parlat? Com pot ser que tantes hores després de l'esdeveniment només hi hagi notícies d'Europa Press i Vilaweb? És aquest el país normal que necessitem?

Perdoneu l'apunt ràpid. En dies successius farem una anàlisi més rigorosa de les paraules del Dr. Solà.

La perla del dia: Després d'assistir al Parlament, hem quedat els bloguers del Diari d'un llibre vell, Gazophylacium, Piscolabis librorum i un servidor per fer una cervesa i conèixer-nos tots quatre. Hem hagut de marxar del Parlament sense poder saludar el Dr. Solà. I vés per on, hem coincidit en una terrassa just davant del mercat del Born i li hem pogut transmetre el nostre agraïment pel discurs valent.

8 comentaris:

Allau ha dit...

Ostres, això sí que és tota una notícia: Joan Solà, en Caballé, en Gazo, en Pàmies i en Galderich a una terrassa del Born! Una veritable cimera del G5!!!

N'esperem la crònica.

marc ha dit...

quina por!

Puigmalet ha dit...

Un discurs per no oblidar. Aviam si els diputats no amaguen el cap sota l'ala.

Això de bloguers sona a bolquers. :P

Anònim ha dit...

s' ha publicat el discurs en algun medi? Es pot llegir?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La trobada bloguera (o bloquera) posterior no és la nota informativa d'interès de la jornada.

Però no en feu gaire difusió que eclipsarà fins i tot la notícia de la mort de Baltasar Porcel.

La notícia d'ahir era Joan Solà. El text del discurs, que amablement ens ha enviat ell mateix per correu electrònic, de moment l'ha publicat el Puigmalet al Gazophylacium.

El penjarem en altres llocs, ja ho veuràs.

Jesús M. Tibau ha dit...

impressionant, clar, sense embuts. Però em temo que els que estaven escoltant el discurs al Parlament no reaccionaran. Ho farem nosaltres?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jesús M., hi havia algunes persones a tribuna del Parlament, convidades, que sí que reaccionaran. ;-)

Assumpta ha dit...

Jejeje dissabte passat jo vaig tenir una trobada bloguera a Montserrat per complir una promesa a la Moreneta pel Triplet :-))

Això sí, també varem parlar de la situació de la llengua catalana i, per cert, els hi vaig parlar del teu blog i que m'havies ensenyat com fer la còpia de seguretat dels articles del blog :-))

Justament acabo d'escoltar i llegir el discurs al blog d'en Puigmalet... tant de bo servis per alguna cosa! Ho desitjo de tot cor!!!