dijous, 13 d’agost de 2009

Fer endreça sense fressa

Com ja vaig avançar a uns mesos, he aturat una mica la producció als blogs per donar fortalesa als fonaments, per accelerar el buidatge dels materials amb els quals treballo. Ja diuen que Sense fonaments no es fan les cases.

Hi havia unes feines prioritàries que ja he enllestit:

  • Modificar l'estructura de la base de dades: calia posar al dia una estructura pensada el 1995, per a ordinadors 246, d'1 Mb de RAM i amb una capacitat limitada (disc dur de 20 Mb).
  • Capitalitzar tots els camps, llevat de les etiquetes d'índexs: vaig prendre la mala decisió, empès pel format "diccionari", d'entrar-ho tot en minúscules (diversos camps de les més de 250.000 entrades).
  • Ressituar en cada camp la informació pertinent, abans partida en diversos camps, condicionat per la mida dels camps de l'antiga base de dades.
  • Capitalitzar el Refranyer català-castellà (1.455 entrades) i les Dites i frases fetes (210 entrades), revisar l'estructura de totes les entrades i incorporar, quan no hi era, la dita del títol al cos de l'article en previsió de futures informacions.
  • Transvasar les entrades del Refranyer català-castellà que corresponen a les Dites i frases fetes.
  • Reprendre el buidatge d'obres en paper o d'Internet per engruixir la base de dades ( ara ja són més de 280.000, amb l'objectiu d'arribar a les 500.000 entrades).
  • Actualitzar la base de dades sobre obres paremiològiques consultades o documentades en bibliografies d'altres obres (actualment gairebé 1.500 fitxes bibliogràfiques amb anotacions diverses).
No sé si em deixo res... Ja veieu, en lloc de treballar pel diable, poso en ordre casa meva. Així, a banda de seguir buidant obres per a la meva base de dades, puc reprendre projectes i tasques que tenia al calaix esperant a disposar d'una mica de temps. Ja us n'aniré fent cinc cèntims!
Publica un comentari a l'entrada