dimecres, 1 de setembre del 2010

4 de setembre: Diada d'Estellés


Encara amb la ressaca de l'homenatge a Màrius Torres, des d'Amics arbres, arbres amics, em fan saber d'una altra convocatòria per aquesta setmana: La Diada d'Estellés.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, l'Horta, 4 de setembre de 1924 - València, 27 de març de 1993) és considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània i una de les figures més destacades de les nostres lletres. Josep Lozano va tenir la pensada de dedicar-li el 4 de setembre de cada any, el dia del seu naixement. Es pretén que sigui una festa que acabi arrelant i que s'hi facin ben diversos actes festius per homenatjar el poeta de Burjassot.

La idea és celebrar, a les localitats que s'hi vulguin adherir, un dinar o sopar popular amb el toc poètic de llegir algun poema de Vicent Andrés Estellés.

Jo m'adhereixo a la convocatòria (via Facebook) dels Amics arbres i us demano, als qui vulgueu participar-hi, que convertim la catosfera en una plaça dedicada als seus versos per un dia. Pel que veig, Francesc López inicia la crida des de LLIMA (Valencià, llengua i imatge):
Us llance des d'1entretants i des de LLIMA la proposta de sumar-nos a la celebració amb un gest senzill. Només caldrà que el dia 4 tots els qui pugueu escriviu un apunt en el vostre bloc sobre Vicent Andrés Estellés i la seua obra. Després, per facilitar-ne la relació de tots els blocs que han participat en la iniciativa, podeu deixar un comentari i l'enllaç a la web d'1entretants i en farem el llistat pertinent.
Com sempre, sigueu fidels a l'estil del vostre blog i fruïu d'una diada poètica on descobrirem detalls d'aquest poeta que potser ens eren desconeguts fins llavors. Entre tots podem fer una festassa i crear una imatge polièdrica del personatge. Us hi apunteu? A mi em va la marxa!

Enllaços d'interès

- Imatges: mida molt gran, gran, mitjana i petita.
- Esdeveniment al Facebook.
- Hastag al Twitter: #Festaestelles10
- LLIMA: Valencià, llengua i imatge.
- Pica'm - Josep Lozano - Festa Vicent Andrés Estellés
- Un entre tants - Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament de Valencià

12 comentaris:

Allau ha dit...

Per descomptat, no tinc res en contra d'Estellés, però potser caldrà començar a pensar en un comitè regulador, si no volem patir una sobredosi de poetes morts. De 1924 a 2010 ni tan sols surt una xifra rodona d'anys!

Francesc J. López ha dit...

Celebre la coincidència i poder unir esforços. Fem com en altres ocasions la difusió màxima i, al final, en fas un apunt amb tots els enllaços que coneixes per enllaçar-los també a l'1entretants; nosaltres intentarem deixar constància de tot allò que es publique amb motiu de la festa de Vicent Andrés Estellés a la xarxa ning 1entretants i et deixarem nota al bloc.
Una salutació cordial.

Francesc J. López ha dit...

Celebre la coincidència i poder unir esforços. Fem com en altres ocasions la difusió màxima i, al final, en fas un apunt amb tots els enllaços que coneixes per enllaçar-los també a l'1entretants; nosaltres intentarem deixar constància de tot allò que es publique amb motiu de la festa de Vicent Andrés Estellés a la xarxa ning 1entretants i et deixarem nota al bloc.
Una salutació cordial.

Roser Caño Valls ha dit...

Doncs, el 4 de setembre penjarem un post en homenatge a V.A. Estellés! Gràcies, Víctor!

Carme Rosanas ha dit...

Jo ja el tinc a punt...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Francesc, el Francesc Mas, d'Amics arbres, arbres amics, em va fer saber d'aquesta iniciativa i em va demanar de fer-ne difusió. Ells ho han engegat al Facebook, però hi ha molta gent que és reticent a aquestes xarxes socials i no hi té perfil.

Vaig entendre que el que volia era que ajudés a fer difusió de la crida. Si centralitzeu tota la informació al web de la Xarxa Un Entre Tants, crec que també hauria de ser allà el complet de les participacions blogaires.

Jo només pretenc fer d'altaveu de la vostra iniciativa i si voleu, com amb la Carme Rosanas o en altres homenatges us ajudo a localitzar els participants amb un escrit resum.

Allau, la gràcia de la Diada d'Estellés és que no es tracta només d'un homenatge blogaire, sinó que es pretén institucionalitzar el 4 de setembre com el dia Estellés. Cada any, amb diversos actes i lectures poètiques. L'homenatge blogaire és només un granet de sorra més.

Sé que és molt just de temps, que s'encavalca amb el que acabem de fer amb Màrius Torres, però és també una oportunitat única per trenar ponts i vincles amb els molts blogaires del País Valencià que ens llegeixen i sempre ens fan costat.

Estellés és un autor propu important per no deixar perdre l'oprtunitat!

Unknown ha dit...

jo també m'apunto!!!

Salvador ha dit...

Això ja va camí de l'overbooking de poetes, però aquest no me'l puc saltar.

Vicent Terol ha dit...

Hola!

Ací deixe l'enllaç a la meua entrada on em sume a l'homenatge:

http://laixeta.blogspot.com/2010/09/homenatge-blocaire-vicent-andres.html


Salutacions des de Xàtiva

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Vicent, sou dels més matiners!

Jo avui faig hores extres, per pescar els primers escrits a Estellés, o demà em sembla que no donaré l'abast!

Mon ha dit...

també posarem un gra de sorra....

Thor ha dit...

Ho vaig llegir al Pica'm i ara us he trobat a vosaltres, deixe el meu petit homenatge al gran poeta.

http://heroidellegenda.flog.cat/all%C3%B2-1350