dilluns, 24 de desembre del 2007

Aigua cau, senyal de pluja

Mireu aquesta imatge de Thomas Kinkade:


L'he rebuda avui per correu electrònic. Me l'ha enviada una amiga. El missatge deia que l'aigua ha de fluir. Em convida a fruir de cada imatge (n'hi havia tres), aturant-hi la nostra atenció durant uns segons i que veiéssim l'aigua fluir. Si cliqueu en la fotografia i l'obriu en una altra pàgina o pestanya, veureu com hi plou. Senzill i efectiu.

Oportuna, sens dubte. Diu que espera que l'aigua flueixi en el moment que rebem les imatges. Bé, avui no, però aquests dies ha plogut a bastament i d'una manera general en el nostre país com feia mesos que no ho feia. Aigua cau, senyal de pluja. Sens dubte.

Segueix (el missatge) amb el rumor que aquestes imatges són miraculoses i que aquest (el miracle) es farà present quan reenviem el missatge. Deixar córrer l'aigua és com fer moure la nostra vida.

Jo mai reenvio cadenes miraculoses, ni premonitòries, ni amenaçadores, ni aquelles que només serveixen per fornir d'adreces vàlides de correu electrònic a qui sap qui.

Però les imatges eren tan boniques, que no m'he pogut estar de compartir-les amb vosaltres. Si, a més a més, fan que plogui més per aquests indrets, ja hauran fet el fet, oi?

9 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Poètics ens posem per acabar l'any.
Aquest refrany creus que seria l'equivalent de "cuando el río suena, agua lleva"? A la primera, sembla una 'perogrullada', però la idea és ben maca. Panta rei.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, em sembla que la dita castellana, es fa servir en un altre sentit, aplicable potser a les parladuries o que quan se senten rumors d'alguna cosa és que alguna cosa hi ha al darrera.

Però literalment, si no tingués ja aquest sentit tan arrelat, podria equiparar-se a la catalana força bé.

A mi aquesta dita catalana, l'he trobada tan clara i diàfana, que sempre m'ha agradat. Però potser té un sentit més de blasmar una evidència inapelable.

Això del Panta rei, se m'escapa ara mateix... No sé si els excessos dels inicis de les festes en tenen alguna culpa o és una supina ignorància. :-)

Puigmalet ha dit...

'Tot flueix' en grec. Cita d'Heràclit. Un bon desig per a les digestions nadalenques.

Toni Ros ha dit...

a - bastament va separat

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, gràcies. El meu grec de tercer de BUP fet a les Dames Negres no va deixar prou petja en la meva memòria.

Toni, gràcies per la correcció. «A mi també m'ha agradat molt el comentari, i la fotografia és maca, maca de veritat». ;-)

Tanmbé se m'havia escapat un etenció imprevist. Abans de rebre un comentari minimalista, el corregeixo. :-)

Jesús M. Tibau ha dit...

És bonic veure ploure així, de forma tendra, de forma humana, megtre rellisquen les gotes pel vidre.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Sí, Jesús M., vaig trobar dolcíssim aquest dibuix. Llàstima que no es veuen les gotes com cauen des de l'article i has d'obrir la fotografia. Però l'efecte és excel·lent.

Jobove - Reus ha dit...

quan plou alguna cosa és cou

salutacions d'uns ganxets

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies per la visita, ganxet, i pel refrany!