dimarts, 18 de desembre del 2007

El mapa dels dominis .CAT

La Fundació PuntCat ha publicat en l'apartat de Rebost del seu lloc web un mapa visual, que simula una xarxa de metro, amb els URL més significatius del domini .CAT, on cada línia respon a una temàtica diferent: Administració, Música, Portals, Associacions, Lletres, Esports, etc.

El mapa de la xarxa .cat(fes clic per veure'l més gran)

El mapa denota la complexitat de l'entramat d'Internet, la Xarxa, i hi marca com a estacions principals aquells URL més referenciats: avui.cat, cpnl.cat, domini.cat, edu365.cat, gencat.cat, grec.cat, iec.cat, omnium.cat, racocatala.cat, seleccions.cat, uvic.cat, vilaweb.cat, xtec.cat. 13 patums, sens dubte: els que reben més enllaços des d'altres llocs web.

El mapa es pot descarregar en diferents formats i mides, en pdf o en format jpg. I es distribueix sota una llicència Creative Commons BY-NC-SA.

Un univers amb més de 26.000 dominis registrats i més de 5.000.000 de pàgines indexades.

Només un unt negre (a banda dels 13 més referenciats): Per què hi ha tanta diferència de preu entre un domini .cat i un domini .com o .net? I tanta diferència vol dir pagar uns 10 € per un .com i uns 70 o 80 € per un .cat per un any.

I és clar que els catalanoparlants ja ens hem acostumat a pagar més i més car que ningú, però potser ja fóra moment de girar aquesta tendència, oi?

4 comentaris:

jomateixa ha dit...

Hola, avui he descobert el teu bloc. Molt complert i interessant. N'he posat un enllaç des de el meu, espero que em visitis algun cop

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

jomateixa, ja t'he vingut a veure algun cop... sigilosament, sense fer soroll. M'agraden els llibres que comentes i les fotografies que comparteixes amb nosaltres. I et seguiré visitant, sens dubte.

Gràcies pels elogis i per passar per ca meva.

jomateixa ha dit...

Però QUANTS BLOCS TENS?! cada cop que en descobreixo un i en poso un enllaç al meu, després em sorprèn veure que ets el mateix que dos o tres enllaços més que havia posat anteriorment... Bé felicitats, i segueix amb aquesta marxa :-)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

jomateixa, vaig començar amb el Raons que rimen. Però quan vaig començar a compartir continguts amb prou entitat per tenir autonomia d'aquest blog personal general, vaig anar obrint diferents blogs perquè els lectors no es perdessin.

Em sembla molt millor poder-ho tenir així, més endreçadet. I encara tinc el rebost ben ple de projectes que aniran veient la llum a poc a poc!