dilluns, 25 de febrer del 2008

Enllaços recomanats VII


Uns quants enllaços recomanats més per aquesta setmana que comença.
Com cada setmana em vull fer ressò dels nous llocs web que he conegut en el meu viatjar per la xarxa.

Què faig si...? Tercera edició de la guia de la Plataforma per la Llengua que pretén suggerir idees i alternatives d'actuació a totes aquelles persones preocupades per l'ús del català i que poden tenir dubtes davant determinades situacions que es poden trobar en la vida diària relacionades amb la llengua.
És de mala educació continuar una conversa en català quan algú se'm dirigeix inicialment en castellà? Tinc el dret de dirigir-me en català a un policia de l'Estat o a qualsevol altre funcionari? Les cartes i els menús d'un restaurant han d'ésser en llengua catalana? Em puc queixar perquè un producte no està etiquetat en català? Quina importància té el català dins el context mundial? Què puc fer jo per millorar l'ús de la llengua?

Gastroteca és un portal impulsat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa amb l'objectiu de facilitar als restauradors, comerços de l’alimentació i consumidors en general el coneixement i l’accés als productes agroalimentaris catalans de qualitat. Accés als productes, on comprar-los, on tastar-los i receptes.


Fundació Palau. A Caldes d'Estrac. Fundació que es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i que té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.
Josep Palau i Fabre (Barcelona, 1917-2008) és un dels especialistes més prestigiosos sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal.
Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps.

Girosfera. L'agrupació territorial de blogs de les comarques gironines ja té agregador de blogs i cerca per comarca i temàtica (que encara no funciona i que necessita, de pas, una repassada lingüística).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No sabia que ja havien posat en marxa el girosfera.net.

Els del pirineu encara no tenim web, però quan el tinguem no hi haurà faltes com "sel·lecionar".

Ja he passat la informació als meus companys.

Salut.

joana ha dit...

...molestia cap ni una però xoca llegir tot açò...no deixa de ser divertit...
Després del comentari d'ahir sentia curiositat per veure el teu blog...i tornaré, m'agradat el que he vist.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Joana.

Ja saps: com a casa.

Per cert, sense voler ser indiscret: des d'agost del 2007 no actualitzes el teu blog. Podem esperar una repressa o va ser una flor d'estiu? ;-)

joana ha dit...

No és indiscreció...cada dia pens en tornar-hi però ja ho veus...esper trobar el moment ben aviat.