dilluns, 18 de febrer del 2008

Enllaços recomanats V


Uns quants enllaços recomanats més per aquesta setmana que comença.
Com cada setmana em vull fer ressò dels nous llocs web que he conegut en el meu viatjar per la xarxa.


Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT)El projecte del Patrimoni Digital de Catalunya (Padicat) és un projecte de la Biblioteca de Catalunya consistent en capturar, processar i donar accés permanent a tota la producció cultural, científica i de caràcter general catalana produïda en format digital. Compta amb la col·laboració tecnològica del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (STSI).

Joana Raspall (Barcelona, 1913), és escriptora i bibliotecària. L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) l'hi acaba d'obrir pàgina com a poetessa i escriptora.
En parla Sàlvia al seu blog Poesia infantil i juvenil i jo feia una recensió del Diccionari de locucions i frases fetes que va escriure amb Joan Martí a la Biblioteca paremiològica.

Un Blog imprescindible: Poesia infantil i juvenil de Sàlvia. Poemes i cançons infantils, refranys i dites, embarbussaments, endevinalles, llibres i editorials de poesia infantil i juvenil i activitats relacionades per fer a l'aula i amb la família.

Un article molt interessant, que raona al voltant de termes com Catosfera, la influència social dels blogs o l'eclosió de les diferents esferes. És un article de Climent Picornell, pblicat al Diari de Balears Digital, el diumenge 17 de febrer de 2008.


Aquest cap de setmana s'ha constituït Blocaires del Pirineu, l'agrupació de totes les persones que tenen blog del Pirineu. 15 persones s'han trobat per sopar i per acordar estratègies comunes de promoció i actuació. D'entrada, un vídeo de l'esdeveniment, moltes notícies als blogs i la creació d'un agregador de blogs.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Víctor, ja no sé per quants motius t'haig de donar les gràcies. He perdut el compte.

Pel Padicat, per exemple, que encara desconec força.

I per la difusiód el col·lectiu. Et donarem la nacionalitat pirinenca!!!

L'article del Picornell espero que ens serveixi per preparar la trobada de blocaires, on espero que puguis venir.

Salut.

Puigmalet ha dit...

Com es nota que el nostre moderador ja ha superat la imparcialitat del càrrec... Fins a 6 blogs en un sol apunt, algun en majúscules i tot.
Et vigilem, Pàmies ;-)