dimecres, 13 de febrer de 2008

Formularis paremiològics

Vols ajudar-me a incrementar
la base de dades de refranys?

Porto des de fa més d'una dècada recollint i informatitzant refranys, frases fetes, proverbis, embarbussaments, aforismes... parèmies en general, des de les més diverses fonts, ja siguin escrites i orals. Això m'ha permès arribar a la gens menyspreable xifra de 250.000 registres catalogats i documentats, amb informacions ben diverses, en funció de la font consultada i buidada.

És ben clar que això no pot pas ser l'obra d'una sola persona. I per això obro la possibilitat que qui vulgui em pugui fer un cop de mà per incrementar aquesta base de dades paremiològica.

Google Docs ho permet, ara mateix, amb la nova opció de formularis a través del web. Molt espartans i en una fase de desenvolupament molt inicial, però que ja permeten la interacció a través del web.

N'he previst un parell de diferents, en funció de la font que em vulgueu transmetre:

  1. Per a fonts orals, hi ha un formulari més senzill, amb menys camps, perquè no em calent tantes informacions.
  2. Per a fonts escrites o web, m'interessaria que em fessiu arribar el màxim de dades possibles i per això he previst un formulari amb molts més camps, reflex de la base de dades amb la qual treballo habitualment.
Les dades que forniu en aquest formulari passaran automàticament a formar part de la base de dades amb la qual alimento els meus treballs paremiològics. Què, us animeu?

Tinc pensat de poder fer públics tots aquests continguts que m'ajudeu a recopilar. Ja trobarem la manera més adequada.
Publica un comentari a l'entrada