dimarts, 19 de febrer de 2008

Enllaços recomanats VI


I encara uns quants enllaços recomanats més per aquesta setmana que comença, que sembla molt prolífica pel que fa a notícies.

CatClàssica és el nou canal d'Internet que engega Catalunya Música i que emet ininterrompudament música d'autors i intèrprets catalans.

Açò és un blog, no pas un bloc és la campanya engegada per Jofre, de propagació del mot blog (amb G) en comptes de bloc quan es refereix a weblog.


Quatre cents aforismes catalans, de Joan Carles Amat, és un recull d'aforismes fet per un autor del segle XVII. L'obra digitalitzada per la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes correspon a l'edició de Cervera de 1796, publicada per la Imp. de la Pontificia, y Real Universitat. La primera edició és de 1636.
En vaig fer una recensió a la Biblioteca paremiològica.


L'Enciclopèdia Catalana ja es pot consultar gratuïtament per Internet. La Fundació Enciclopèdia Catalana posa en obert a internet tot el coneixement acumulat durant més de quaranta anys per la Gran Enciclopèdia Catalana (GEC). Destaca que és una iniciativa privada (de la societat civil, per tant) que s'autofinançarà i que estarà oberta a la participació dels usuaris en els nous continguts d'ampliació de l'obra.
Actualment l'obra conté els 150.000 registres de l'Enciclopèdia i els 83.500 del Diccionari de l'enciclopèdia. La previsió és que, la primavera d'enguany, la web reculli fins a 350.000 entrades, provinents dels darrers suplements, els anuaris, els atles i el nomenclàtor de Catalunya. Podeu seguir les novetats des del Bloc de l'Enciclopèdia.

EstatPropi.cat 2.0: estrena de la segona versió del web, millorada i amb la incorporació d'elements del web social. La iniciativa Sumem-nos al mapa per un Estat Propi s'ha creat des de la blogosfera catalana arran de la necessitat col·lectiva de saber quin és el suport popular per assolir un Estat Propi pels Països Catalans. A l'actualitat ja hi ha gairebé 18.000 adherits d'arreu dels Països Catalans. Podeu consultar totes les adhesions geolocalitzades, fer un seguiment de les notícies generades per la iniciativa, apuntar-vos al canal al Twitter o fer un seguiment de les estadístiques, entre moltes altres coses.
Publica un comentari a l'entrada