dilluns, 7 d’abril de 2008

Ipernity


IpernityL'oferta de serveis del web social o web 2.0 és infinita. Com un microorganisme, cada dia neixen i moren nous serveis, més o menys complets, més o menys reeixits, més o menys útils. L'oferta és realment abassegadora i és fàcil que ens perdem entre tantes aplicacions diferents, però semblants en el fons.

El que és cert és que més enllà dels Top Ten (Youtube, Flickr, Facebook, Twitter, Gmail, Del.icio.us, Mr. Wong...) hi ha tot un seguit d'aplicacions altres que també mereixen la nostra atenció... i confiança. Segueixen sent serveis per compartir (sí, així, per compartir en genèric), gratuïts i configurables.

Avui us vull parlar d'un molt especial i que m'ha sorprès molt gratament: Ipernity.

Ipernity és un servei 2.0 que, quan ens haguem donat d'altra gratuïtament i d'una manera ben senzilla i en català, ens ofereix un espai personal en una comunitat on podrem:
  • allotjar fotografies, documents, audios i videos
  • crear els nostres propis àlbums públics o privats
  • crear o apuntar-nos a grups dins la comunitat Ipernity
  • disposar d'un espai blog on penjar articles i opinions
I tot amb una integració absoluta al web social, que ens permetrà:
  • escollir l'idioma de navegació entre molt diverses opcions (català, esperanto, castellà, anglès, francès, italià, alemany, neerlandès...)
  • comentar, votar, etiquetar, marcar com a preferit, descarregar o escoltar qualsevol document compartit teu o d'altres usuaris
  • crear la teva pròpia xarxa d'amics
  • apuntar-te pels canals RSS als continguts de qualsevol usuari.
Disposem d'una quota gratuïta de 200 Mb mensuals per pujar materials i sempre ens podem fer amb un compte pro de pagament, sense limitacions de càrrega ni d'espai, per poc menys de 25 $ a l'any.

Jo hi tinc compte gratuït i de moment la satisfacció amb el servei és absoluta. Avantatges respecte de Flickr, que potser és el servei més semblant i que la interfície ens el recorda molt? Que podem tenir, no només fotografies, sinó també altres documents de treball, vídeos i fitxers d'audio, per compartir, escoltar o incrustar en qualsevol pàgina web.

Feu-li una aullada i ja em direu!
Publica un comentari a l'entrada