dimecres, 11 de juny del 2008

Programa 14 - Un polsim de refranys

Un polsim de refranysJa podeu escoltar el catorzè programa d'Un polsim de refranys, l'espai de refranys i dites de Ràdio Vallromanes, al 94.2 FM.

Aquest programa està dedicat especialment a les dites i refranys de Sant Joan. Una introducció breu a l'origen i als elements principals de la festa per passar a les seccions fixes del programa, les dites del refranyer català-castellà sobre Sant Joan i finalment un polsim de refranys referits a Sant Joan. L'amplitud dels refranys dedicats a aquesta diada permet fer agrupacions temàtiques i comentar-les. També són prou curioses les frases fetes referides al sant. Les expliquem i en comentem el significat. Com sempre, tanca el programa la resolució de la pregunta del programa anterior i el plantejament d'una nova etimologia d'una dita prou coneguda, perquè ens ajudeu a resoldre-la.

Tot amanit amb bona música de fons: Peter, Paul & Mary interpreten The Kid, Sau, Boig per tu, Esquirols, Fent camí i John Denver, Rhymes and Reasons (cançó que dóna nom al blog Raons que rimen).

Ràdio Vallromanes, 94.2 FMDes del blog del programa, podeu llegir un article referit a cada programa i podeu escoltar-lo amb un reproductor incrustat a l'inici de cada article. També, en la barra lateral dreta, teniu accés a reproduir des del web cada programa o a descarregar-vos-el en format mp3.

Si ho voleu sentir durant la programació en directe de la Ràdio, ho podeu fer els dimarts a les 21.00 h, els dijous a les 10.00 h o els dissabtes a les 18.00 h.


(Escolteu el programa en directe)

8 comentaris:

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Company Pàmies, per cert, els oients no podem assistir de públic com fan a altres programes d'altres ràdios. Seria bonic fins i tot.

Salutacions des de Vallromanes.

Anònim ha dit...

JO tambè vull anar-hi!!!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ostres, la veritat és que no hi havia pas pensat.

Tinc pendent obrir el programa a participacions externes, a través del telèfon o amb convidats, però de moment el que per a mi era prioritari és acabar tot un cicle anual, amb 24 programes.

Però és clar que sí que si algú vol venir a veure com gravem el programa no crec que hi hagi inconvenient amb que vingui. Ja em pensaria donar-vos una mica de feina... hehehe.

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

ei! jo també ho vull veure! jo portaré xurros.... ;-)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Com segueixi apareixent claca, haurem de fer el programa a la Sala polivalent del Casal. :-)

Ja en parlarem al setembre, ok? Però us faré pencar, ja us ho dic ara...

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Direu "quines hores per estar despert", doncs no és que estigui encara despert, és que m'acabo de despertar de dormir, tanmateix potser encara intenti dormir una mica més perquè no són hores per anar per la casa com un fantasma, però després d'un parell de gots d'aigua ben grossos m'he mirat el correu que se m'acumula i no volia deixar de contestar a MENTA FRESCA i a VÍCTOR.

MENTA FRESCA, si tu portes xurros, pregunta "inquietant", a mi em tocarà portar la xocolata?

VÍCTOR, si ho fem a la sala polivalent del Casal, em temo que no hi cabrem tots, millor a la Carpa que, ara que fa bon temps i està tan ben cuidada i mantinguda (trencada per tot arreu) no passarem calor i estalviarem llum i aire condicionat.

Salutacions fraternals
Jordi

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jordi, quan puguem programar els comentaris, com els escrits, ja no hauràs de donar aquestes explicacions: fas el comentari quan vols i el programes perquè surti quan vulguis. :-)

Xocolata amb xurros! Humm... a veure si em sortirà algun rotet entre refrany i refrany. :-)

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Vols dir que per exemple podrem programar un comentari perquè hi surti "quan tinguem 100 anys" ;-)

Salutacions fraternals
Jordi