dissabte, 7 de març del 2009

Catosfera 2009

Quan ja semblava que aquest any no hi hauria la segona edició de la Catosfera, han començat a aparèixer les primeres notícies d'aquesta nova edició.
Els organitzadors han volgut experimentar amb la força viral de les xarxes 2.0 i es donen només 21 dies de marge per fer publicitat de l'esdeveniment.

Què vol dir això? Doncs que confien en el boca orella i en la capacitat de transmissió d'informacions de les xarxes socials per fer arribar als interessats les informacions de l'esdeveniment.

Així, hi ha obert un grup a Facebook des de fa uns quants dies amb gairebé 300 membres i uns quants temes de debat oberts. Des del sempre present Què engloba la Catosfera? al també recurrent Bloc o blog?, entre d'altres.

També té presència a Twitter, que ja va ser una eina molt usada durant la primera edició de la Catosfera, amb més de 100 seguidors.

Poc més a afegir. Que es tornarà a fer a Granollers, als espais de l'antiga fàbrica Roca i Umbert. Que serà del divendres 27 de març al diumenge 29 de març. Que encara estan tancant les participacions. Que serà molt més participativa, sense taules magistrals, sinó amb espais oberts al debat. I que ja us hi podeu inscriure.

Ens veiem a Granollers!

9 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola Víctor nosaltres dos ens hi volem inscriure però jo no vull fer-me del facebooks passa alguna cosa?
Vull dir perquè demanen moltes dades personals i no sé qui se les quedarà.
Gràcies

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

El Facebook és un canal d'informació i intercanvi més. COm ho és el Twitter o el Messenger, sense anar més lluny.

Per anar a la Catosfera no cal inscriure's a Facebook. Són dues coses complementàries.

Hi ha el web de les Jornades, on podràs inscriure't i informar-te de tot sense haver de passar per res pel Fb.

Galderich ha dit...

Sembla interessant. Els que som neòfits amb el tema no sabem què va passar a la Catosfera 1. En fi, em sembla que m'apunto. Gràcies per la informació perquè no m'hagués arribat per Facebook ni altres mètodes...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Galderich, la Catosfera de Granollers va suposar la posada de llarg de la comunitat bloguera catalanoparlant. Va ser com sortir de l'armari. Com escenificar que hi havia molta gent fent coses semblants, però diverses alhora, i que tot d'un plegat ens vam conèixer (desvirtualitzar) i vam poder interactuar d'una manera més normal.

Arran de la Catosfera de Granollers van començar a vehicular-se moltes altres esferes territorials que pretenen agrupar blogaires de mateixos indrets i amb interessos semblants.

L'adreça de l'esdeveniment estava a http://catosfera.net , però ara mateix no s'hi pot accedir.

Dins el Raons que rimen hi ha algunes cròniques i notícies de l'esdeveniment, que vaig viure en primera persona i al qual vaig participar activament fent de moderador de la taula on es debatia sobre si els blogs s'havien de dir blocs o blogs. Ho trobaràs a l'etiqueta "Catosfera", amb d'altres apunts relacionats.

Galderich ha dit...

Gràcies una vegada més. Ja estic al dia de la moguda i apuntat. Suposo que ja enviaran la documentació del programa i altres menudalles a l'entorn de la Catosfera 2 (nom de pel·lícula de terror!).

Els del PiT ha dit...

Miraré d'assistir-hi, encara que només sigui perquè em convidis a una cervesa (sense alcohol), o era jo qui havia de pagar?
;-)
sergi

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No sé, no sé, pitaires... Si he de pagar dues birres. Surt més equilibrat si pagueu mitja birra cada un.

Jo amb tanta trobada i convits ja no sé a qui he convidat, qui m'ha convidat i a qui li dec una invitació. Haurem de tornar a allò que cadascú es paga la seva consumició i aire! Però no és tan divertit, és clar.

Va, si fem una birra aquest cop convido jo! Però aniré amunt i avall com una debanadora: cap de setmana sense cangurs i amb la dona treballant. Hauré de fer de pare exemplar divendres a la tarda i dissabte i diumenge al matí fins quarts de cinc. :-(

reflexions en català ha dit...

El debat 'bloc'-'blog' ja cansa. Ho dius de debò, que se'n tornarà a parlar?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Noooo! Només algun acèrrim defensor del blog amb g ho haurà tret als fòrums de debat del perfil al Facebook.

Ja està tot parlat, Marg! Amb g i prou. COm el teu nom :-)