divendres, 13 de març de 2009

Projecte pardals 2009

L'altre dia em va arribar, a través de WICCAC, aquesta notícia:

Vols col·laborar amb el projecte PARDALS 2009?

El projecte pardals2009 no és altra cosa que un intent de recopilar totes aquelles expresions populars que tinguin relació amb les aus. És a dir, noms locals, veus onomatopèiques dels ocells, dites i refranys, cançons (cobles, jotes, folies, etc.), contes i llegendes, endevinalles, acudits, embarbussaments i, en definitiva, qualsevol altra cosa que cregueu curiosa o digna de preservar de l'oblit.


Tots sabem que moltes d'aquestes manifestacions de la nostra cultura popular estan en greu perill d'extinció i, que si no fem res per tal d'evitar-ho, es perdran per sempre. Per això, estic treballant en la publicació d'un llibre, que tindrà com a títol: "Les aus en la veu del poble", on inclourem també les vostres aportacions (no oblideu de posar el nom i el poble on ho heu recollit).


No us preocupeu si ara mateix no hi podeu aportar res. És la primera reacció davant d'una proposta com aquesta. No és una tasca fàcil, però tots coneixem persones que estan, o han estat, en contacte amb la natura (pastors, pescadors, caçadors, etc...). Per això us faig la crida, perquè, si voleu formar part d'aquest projecte, amb temps, perseverança i una mica de sort, segur que aconseguireu alguna petita dosi d'aquest gran tresor que és la nostra cultura popular.


Gràcies per la vostra atenció i, si voleu, reenvieu aquest missatge a qui cregueu que li pugui interessar.


Jacint Cerdà Moles. Portell, els Ports

Si hi vols col·laborar amb el llibre, posa't en contacte amb nosaltres al correu pardals2009@yahoo.es

Trobaràs informació més completa en la web
http://es.geocities.com/pardals2009

Em vaig posar en contacte amb el Jacint i li vaig oferir de poder-li fer cerques concretes per a noms d'ocells determinats, a veure què en diu el refranyer (a través de la meva base de dades).

Anireu trobant el resultat al Refranyer dels ocells, del Refranyer temàtic.
Publica un comentari a l'entrada