dilluns, 2 de març de 2009

Quins jocs i joguines tens que incorporin el català?

La Plataforma per la Llengua, a través del seu lloc web, ens convida a emplenar un formulari sobre les joguines i jocs que tenim que incorporin el català, per avaluar l’ús del català en el mercat de fabricants de jocs i joguines i saber quins productes es poden trobar en el mercat actual.

Ja era hora que algú abordés aquest camp que tant de mal ens fa! Quan els nostres fills no tenen referents de joc en català ho han de fer en castellà. Per això la llengua del pati es la castellana i veus grups de nens, tots ells catalanoparlants, jugant en castellà. Ja no cal ni que n'hi hagi un que no parli català habitualment!

Sèries de dibuixos animats (Looney Tunes, Mickey, Pokémon, Bola de Drac...), col·leccions de cromos del quiosc (Bola de Drac, Star Wars, Pokémon, la Liga de las Estrellas...), pel·lícules al videoclub, revistes de jocs, videojocs per a qualsevol consola... Un buit immens on el català hi és desconegut. Una hipoteca massa gran sobre els nostres infants, que pagaran tota la vida.

Els meus fills, per veure Bola de Drac en català, han d'esperar que jo els les baixi d'Internet, quan TV3 ho va emetre fa més de vint anys. I és clar, em diuen que no coneixen el nom dels personatges, perquè els jocs, els cromos i els altres nens a escola ho veuen en castellà.

Us animo a emplenar l'enquesta. Segur que no us prendrà gaire temps, perquè acabareu ràpid!
Publica un comentari a l'entrada