dimarts, 19 de febrer del 2008

Enllaços recomanats VI


I encara uns quants enllaços recomanats més per aquesta setmana que comença, que sembla molt prolífica pel que fa a notícies.

CatClàssica és el nou canal d'Internet que engega Catalunya Música i que emet ininterrompudament música d'autors i intèrprets catalans.

Açò és un blog, no pas un bloc és la campanya engegada per Jofre, de propagació del mot blog (amb G) en comptes de bloc quan es refereix a weblog.


Quatre cents aforismes catalans, de Joan Carles Amat, és un recull d'aforismes fet per un autor del segle XVII. L'obra digitalitzada per la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes correspon a l'edició de Cervera de 1796, publicada per la Imp. de la Pontificia, y Real Universitat. La primera edició és de 1636.
En vaig fer una recensió a la Biblioteca paremiològica.


L'Enciclopèdia Catalana ja es pot consultar gratuïtament per Internet. La Fundació Enciclopèdia Catalana posa en obert a internet tot el coneixement acumulat durant més de quaranta anys per la Gran Enciclopèdia Catalana (GEC). Destaca que és una iniciativa privada (de la societat civil, per tant) que s'autofinançarà i que estarà oberta a la participació dels usuaris en els nous continguts d'ampliació de l'obra.
Actualment l'obra conté els 150.000 registres de l'Enciclopèdia i els 83.500 del Diccionari de l'enciclopèdia. La previsió és que, la primavera d'enguany, la web reculli fins a 350.000 entrades, provinents dels darrers suplements, els anuaris, els atles i el nomenclàtor de Catalunya. Podeu seguir les novetats des del Bloc de l'Enciclopèdia.

EstatPropi.cat 2.0: estrena de la segona versió del web, millorada i amb la incorporació d'elements del web social. La iniciativa Sumem-nos al mapa per un Estat Propi s'ha creat des de la blogosfera catalana arran de la necessitat col·lectiva de saber quin és el suport popular per assolir un Estat Propi pels Països Catalans. A l'actualitat ja hi ha gairebé 18.000 adherits d'arreu dels Països Catalans. Podeu consultar totes les adhesions geolocalitzades, fer un seguiment de les notícies generades per la iniciativa, apuntar-vos al canal al Twitter o fer un seguiment de les estadístiques, entre moltes altres coses.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si vols informació, a cal Pàmies.

Ostres, quina bona notícia disposar de l'Enciclopèdia. Que be!

Els d'Estat Propi són uns cracs. Jo en conec el Toni Hermoso, incansable ell. Fa una gran feina!

Cap comentari sobre la campanya pro 'blog'. Aniré a boicotejar-la, hehe.

Tampoc no tenia ni idea de l'existència de Clàssica. Vaig a tastar-lo.

Salut!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ja veus que la intenció inicial era fer un escrit sobre enllaços a la setmana, però hi ha setmanes molt prolífiques informativament parlant i he pensat que no valia la pena esperar. Per la setmana que ve... Déu proveirà. :-)

Amb el Toni Hermoso ens coneixem, també. Era editor de l'Open Directory Project i hem coincidit en alguns actes, ell sempre fent bona feina a Softcatalà.

Jo, per sort, disposo d'un compte Xtec i tenia accés a l'Enciclopèdia Catalana des de fa molt temps. Però és una notícia excel·lent, perquè a més no és només fer-la accessible, sinó "obrir-la" a col·laboracions des del web, pel que m'ha semblat llegir. I hi abocaran molta més informació que no pas la que ara conté.

Puigmalet ha dit...

Ara ja fa publicitat directament dels pro blog! No sé si t'has fixat que els de la GEC també tenen un bloC...

Sempre s'aprèn, a cal Pàmies. Vaig a demanar la independència, que em ve de gust.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jo només faig de notari de la xarxa: miro i comparteixo. :-)

Puigmalet ha dit...

Si no tens el llibre d'aforismes de l'Amat, aquesta edició de 1796 la trobes per 100 euros a la llibreria El Genet Blau de Lleida. I t'asseguro que entre consultar la d'Internet i tenir-la en una edició de 212 anys, hi ha mooooooooooolta diferència.

Puigmalet ha dit...

Per cert, saps si es conserva algun exemplar de l'edició de 1636? Al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (inclosa la Biblioteca de Catalunya) no hi consta.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, no sóc bibliòfil, entre d'altres coses perquè no m'ho puc permetre. He comprat alguna obra a Llibreters de Vell, però el meu pressupost familiar no m'ho permet.

I com a bon depredador de lletres, m'és més còmode buidar-lo de la pantalla que del paper. :-)

Desconec si queda cap exemplar del 1636. Només n'he trobat esment bibliogràfic, i m'interessa saber-ho per poder datar l'aparició o docuemntació de determinats refranys.