dimarts, 12 de febrer del 2008

Padicat

Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT)Fa uns dies, un bon amic em va dir que havia proposat les meves eines de paremiologia catalana perquè formessin part del Patrimoni Digital de Catalunya (Padicat).

El Padicat és un projecte de la Biblioteca de Catalunya consistent en capturar, processar i donar accés permanent a tota la producció cultural, científica i de caràcter general catalana produïda en format digital.

El projecte, iniciat el juny de 2005, ha comptat amb la col·laboració tecnològica del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (STSI).

No cal dir que em va sorprendre molt la iniciativa del Joan, perquè coneixia l'existència del projecte, però mai m'havia parat a pensar que els materials que estava elaborant en poguessin acabar formant part.

De fet, pocs dies abans de rebre aquell correu, el Xavier Caballé en parlava al seu blog: ell ja era en un estat més avançat, perquè començava a rebre visites des del projecte, després que li comuniquessin al novembre que havien acceptat els seus llocs web.

En contrapartida i per agraïment, vaig recomanar també el seu magnífic blog sobre lexicografia, i el reflexions en català, del Marc i la Josefina, amb un niu de fraseologia pròpia d'Andorra i amb reculls magnífics sobre refranys i altres aspectes de la cultura popular.

Doncs ahir vam rebre la confirmació que els nostres blogs han estat integrats al projecte i que ben properament serà accessible des del portal del projecte.

Tot un honor, formar part d'un projecte que ja acumula:
  • 1.004 webs
  • 2.720 captures
  • 34 milions de fitxers
  • 1,3 TB d'espai
I del qual formen part més de 300 institucions representatives de la societat civil catalana, formades per una tria d'ajuntaments, universitats, col·legis professionals, partits polítics, empreses, mitjans de comunicació i equipaments culturals de referència que ja han signat convenis de col·laboració amb Padicat.

4 comentaris:

Xavier Caballé ha dit...

Pels que vulguin conèixer més sobre el projecte Padi.cat, aconsello la xerrada que vam fer a "L'internauta" de Catalunya Ràdio...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Xavier.

Vaja, ara veig que té dues adreces: www.padicat.cat i www.padi.cat.

Anònim ha dit...

Gràcies, Víctor, però ¿vols dir que el meu bloc encaixa en aquest perfil?

Quanta responsabilitat!

Glups.

Bé, ja m'informaré una mica més sobre Padicat.

Fins ara.

Puigmalet ha dit...

Visca Padicatalunya Lliure!

El Xavier és assidu de L'internauta. Un crack, i a més bibliòfil. Jo de gran vull ser com ell.