dilluns, 7 d’abril del 2008

Enllaços recomanats - XI


I una altra edició dels enllaços recomanats des del Raons que rimen. Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català. Espero que us resultin útils!

No cal dir que si sabeu d'algun lloc que creieu que pugui recomanar des d'aquest espai, em podeu fer arribar un correu i m'ho miraré, sens dubte. Comencem, doncs:

La Tafanera, el portal de promoció de notícies en català, tipus el Digg [EN] o el Menéame [ES], s'ha renovat profundament amb un redisseny més fidel i pròxim a les fonts originals.
Ho he llegit al Directe.cat.

Musiquetes per a la Bressola és un recull de cançons populars i infantils enregistrat per una trentena de músics dels Països Catalans per tal de recollir fons per a aquestes escoles infantils de la Catalunya Nord. El CD es distribuïrà gratuïtament sota una llicència Creative Commons i vol ser una proposta artística i pedagògica de qualitat.
N'han parlat a Cultura 21, Racó Català i el blog Tal com ho sento, entre d'altres.

El baròmetre de l'ús del català a Internet és un estudi que fan des de WICCAC (Webmasters Independents en Català de Cultura i d'Àmbits Cívics), sobre la utilització del català a les webs d'empreses i organitzacions.

La revista Serra d'Or, editada per les Publicacions de l'Abadia de Montserrat, celebra els 50 anys de la seva segona etapa, amb l'estrena del lloc web de la revista, des d'on es podrà consultar íntegrament des d'ara. És una revista d'informació cultural general que ara pretén incorporar a l'arxiu digital tots els continguts dels números anteriors.

A partir del número 41, corresponent al primer quadrimestre de 2008, la revista Llengua i Ús, revista de la Secretaria de Política Lingüística, es difondrà exclusivament des d’Internet i la subscripció serà gratuïta. Llengua i Ús té com a objectiu principal oferir als tècnics de planificació lingüística articles amb contingut útil per a la tasca que realitzen.
S'hi podran consultar també tots els números anteriors i ja es pot formalitzar la subscripció per correu electrònic des del sistema de gestió de butlletins de Gencat.

Immi.cat és un projecte de comunicació multimèdia, centrat en la immigració present als Països Catalans. L'objectiu del portal és ser un lloc de trobada entre la comunitat immigrant i la catalana per afavorir-ne el coneixement mutu. La llengua vehicular és el català. També s'hi podran trobar enllaços i productes culturals sobre la cultura catalana per afavorir-ne el coneixement.
Ho he llegit a La Vanguardia [ES].

6 comentaris:

Puigmalet ha dit...

M'acabes de fer subscriure a quatre butlletins de la Gene. Si no sobrevisc, tu n'ets el responsable.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Només a quatre? Encara has estat discret!

Jo rebo fins i tot el d'Indústria i Energia. :)

Anònim ha dit...

Jo ja he perdut l'oremus, amb aquest Pàmies.

Intentaré posar-me en contacte amb aquesta gent de Musiquetes perquè diuen que "posteriorment, també, hi haurà una redistribució a escoles i biblioteques".

D'Andorra també?

Anònim ha dit...

Aquest home és una gran font d'informació per a les notis del nostre web.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Marc, xucla la informació que vulguis, que per això la poso.

No tindreu alguna vacant de lingüista-tecnològic? Tinc un curriculum de 18 pàgines maquíssim per enviar. :)

Les musiquetes les pots descarregar directament des del web.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, acabo de rebre els Flaixos d'actualitat. :)