dimecres, 16 d’abril del 2008

Infozèfir

Infozèfir és un butlletí d'informació sobre llengua catalana, present a la xarxa des d'octubre de 2001, quan Joan Vilarnau, l'administrador de Zèfir, la llista adreçada als professionals de la llengua catalana iniciada el juny de 1999, va pensar que era millor desviar cap a una altra llista totes les informacions relacionades amb:
  • projectes d'investigació,
  • cursos, seminaris, col·loquis, conferències, congressos,
  • publicacions (llibres, revistes, webs, etc.)
  • actes, efemèrides,
  • articles publicats sobre la llengua,
  • campanyes,
  • ofertes de feina,
  • notícies sobre llengua.
Així, Zèfir quedava reservat com a espai de cooperació i d'intercanvi per als professionals de la llengua catalana, tant correctors, traductors, professors o professionals d'altres àmbits que també treballin amb la llengua i Infozèfir tenia un abast més informatiu.

Ambdues llistes estan allotjades a RedIris, que és la xarxa acadèmica i de recerca pública, gestionada pel Centre de Comunicacions CSIC-RedIRIS del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Això atorga el prestigi, solvència i accessibilitat adequades que necessiten unes llistes com aquestes, amb 1481 subscriptors en l'actualitat.

Ara, amb aquest nou espai per a Infozèfir, hi ha accessible tota la informació de la llista d'una manera més ordenada i amb noves prestacions, com ara la caixa de cerca en tots els continguts d'Infozèfir, l'opció de subscriure's a la llista a través dels RSS o de resseguir l'actualitat dels principals blogs que tracten sobre temes de llengua catalana.

A banda de Joan Vilarnau, el responsable tècnic i coordinador de la llista, s'encarreguen d'editar els diferents continguts:

Un magnífic recurs per estar al dia sobre les novetats de la llengua catalana, sens dubte.

6 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Fa temps que rebo els seus correus, però desconeixia que tenien bloc. Sempre s'aprèn, a cal Parèmies.

La veritat, em sorprèn sortir a la llista de blocs que segueixen... No serà cosa teva, això?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No hi ha com conèixer el coordinador per estar al dia de les novetats de la llista. :)

No és cosa meva, no, que hi surtis: hi surts per mèrits propis, faltaria!!!

Ara, el que sí que li he demanat és que et posi amb minúscules, com tots els altres, encara que tinguis un nom tan estrany de blog... :)

Puigmalet ha dit...

La veritat és que canta una mica, en majúscules, tot i que mostra una jerarquia moral evident sobre els demés.

Dir que és estrany és com criticar la mare (que el llatí és la nostra mare lingüística). I és el diccionari més vell que tinc. El dia que trobi un Liber Elegantiarum ja li canviaré el nom.

Anònim ha dit...

Gràcies, Víctor! Però deixeu-me aclarir que no es tracta d'un blog...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Joan (Vilarnau), ja veus que aquests lingüistes i bibliòfils que passem per aquí som poc experts en temes d'informàtica i no distingiríem un ou d'una castanya.

Ara, per aparença, la majoria de gestors de continguts ofereixen aparences prou semblants.

I gràcies pel temps que fa que disposem d'aquesta magnífica eina de contacte entre els professionals de la llengua, que és Zèfir i Infozèfir.

Anònim ha dit...

He intentat subscriure-m'hi dues vegades, sense èxit. Potser ho tornaré a provar, hehe.