dilluns, 3 de novembre del 2008

Enllaços recomanats v.21.0


Un nou lliurament d'Enllaços recomanats. Enllaços diversos i dispersos. Portals, blogs, diaris... De llengua catalana, tecnologia, territorials. Una mica de tot, com sempre.

Si voleu que parli aquí d'alguna novetat que hàgiu trobat o que en sigueu els autors, feu-m'ho saber a través del correu electrònic, o amb un comentari en aquest apunt o qualsevol altre d'enllaços recomanats.

Cibernàrium és l'espai de Barcelona Activa on formar-te i créixer amb Internet. Cursos i activitats gratuïtes actualitzades trimestralment.



L'Institut d'Estudis Catalans ha publicat en línia, amb llicència Creative Commons, un Diccionari de ciències ambientals. EL DCA és un diccionari especialitzat plurilingüe, amb més de 6.680 termes catalans, definits i amb els equivalents respectius en castellà, anglès i francès.

 Racó és un espai de Revistes Catalanes amb Accés Obert. S'hi troben accessibles en format PDF moltíssimes revistes d'abast comarcal o molt especialitzat que, altrament, serien molt difícils de consultar.


 Rei Jaume I. Geografia, fets i memòria és un repàs visual i didàctic per la biografia del rei en Jaume, en commemoració dels 800 anys del seu naixement. Exposició, audiovisuals i material didàctic a l'abast de consulta de tothom.

Paraules.cat és una altra iniciativa de la Xarxa de Mots, en col·laboració amb els Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona. Semblantment a RodaMots, però amb un nivell elemental, qui s'hi subscriu rep cada dia (de dilluns a divendres) un mot o expressió en català, amb la seva explicació i exemples d'ús.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, oh!, font inesgotable i demiürga, per proveir-me de notícies per al web.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Et pago amb espècies la dedicació al Diccitionari. :-)

Jesús M. Tibau ha dit...

molt bones recomanacions, com sempre

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Aquest cop se'm nota una mica la tirada lingüística... A veure si el pròxim lliurament és una mica més divers.