divendres, 27 de març del 2009

CDigital 2009


Quin és el punt d'inflexió entre el món virtual i el real? Un comença on s'acaba l'altre? Se solapen? Conviuen? S'odien? Se suporten?

Avui una altra dosi de virtualitat i desvirtualització en les segons jornades de la Catosfera. Bé, no. Parlem amb propietat: a CDigital 2009.

La Catosfera ha quedat reduïda a una inicial que pot voler dir moltes coses: Comunicació Digital, Catalunya Digital, Comunitat Digital, Catosfera Digital. Només constato, sense cap altre ànim.

El meu pas per aquestes noves Jornades a Granollers haurà de ser fugaç. Obligacions reals com la vida mateixa m'impedeixen viure la virtualitat feta realitat a la fàbrica Roca Umbert de Granollers. Menys del què voldria i en els moments on el programa em resulta menys motivador. Però m'hi he atansat avui per recollir l'acreditació i respirar el preambient i demà m'hi tornaré a deixar caure. No podria ser d'altra manera tenint un acte com aquest tan a la vora de casa.

He pres quatre notes esparses del que he vist aquesta tarda a Granollers. Notes inconnexes, no significatives i que apunto com a curiositats. O potser hi podem entrellucar alguna cosa més:
  1. Amb el cafetó gentilesa de l'organització he pogut llegir el Línia Vallès, que ha reproduït les imatges de la primera Catosfera i ha engalanat l'article amb fotografies de l'any passat també. Han rebatejat l'Enric Canela com a Enric Canaleta, el promotor dels 10.000 a Brusel·les, diuen.
  2. Josep Mayoral, alcalde de Granollers, ha repetit la mateixa metàfora de l'any passat: la fàbrica, seguir produint i el tèxtil per teixir comunitat.
  3. Jordi Ausàs, conseller de Governació i Administracions Públiques ha saludat tothom, fins i tot la claca de la primera fila, però, si no vaig errat, s'ha oblidat de saludar Marc Vidal, l'impulsor de les Jornades.
  4. Marc Vidal ha deixat clar que desava una mica la Catosfera al calaix, reduïda a la C que emergeix d'un ratolí d'ordinador.
  5. Enrique Dans ha fet una exposició actual, dinàmica i reflexiva sobre la situació actual de la xarxa. Destrucció de valors? Nooo! Migració de valor cap a tots els usuaris (exemplificat en l'evolució del cost de l'Enciclopèdia Britannica, cap a l'Encarta i cap a la Wikipedia actual).
Algunes cares conegudes, però sense temps de saludar gairebé a ningú. A veure si demà hi ha més sort!




2 comentaris:

Puigmalet ha dit...

El logo té la virtut d'unir la imatge del ratolí que tenim entre mans amb unes sigles que resten més obertes. No està malament.

I l'endemà, què? Enguany no has hagut de posar pau en cap batussa entre blocaires i bloguers?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Enguany hi he pogut estar poc i hi anava de tafaner només.

Aquest cop discutien si els blogs moriran en mans de les xarxes socials.