dimarts, 28 d’octubre del 2008

Enllaços recomanats v.20.0


I el lliurament número 20 d'Enllaços recomanats. Enllaços diversos i dispersos. Portals, blogs, diaris... De llengua catalana, tecnologia, territorials. Una mica de tot, vaja. Espero que us resultin útils!

Si voleu que parli aquí d'alguna novetat que hàgiu trobat o que en sigueu els autors, feu-m'ho saber a través del correu electrònic, o amb un comentari en aquest apunt o qualsevol altre d'enllaços recomanats.

La Vanguardia obre la seva hemeroteca. Accés gratuït en format digital a les notícies del diari des de 1881. Retorna els resultats en PDF.
També en parlen El blog del futuro del libro, Diari d'un llibre vell i Barcelona antiga.


La Lluna en un cove és una revista de relats de ficció. RElats breus i inèdits d'autors dels Països Catalans. La revista obrirà oficialment l'1 de gener de 2009. De moment estan recollint relats.

El Camí és un itinerari que recorre totes les terres de parla catalana. L'objectiu és establir i senyalitzar un recorregut essencialment cultural. Al lloc web hi trobareu els itinerarisi activitats relacionades amb el projecte.

Sies.tv és un projecte de televisió cultural catalana per internet. Vídeos, reportatges i notícies sobre arts plàstiques, lletres, cinema, gastronomia, tendències o turisme, entre d'altres. També ofereix videoclips d'actualitat.


El Demà és un setmanari d'informació general dirigit per Daniel Ruiz-Trillo. Apartats sobre política, esports, societat, cultura i espectacles, música, literatura i opinió, amb un consell de redacció de més de trenta persones i un apartat de vídeos d'actualitat.

2 comentaris:

Deric ha dit...

crec que l'obertura de l'hemeroteca a la xarxa i grauïtament, marcarà un abans i un després dels diaris digitals

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No n'estic del tot convençut. No sé si hi ha altres antecedents en anglès o francès, per exemple i per als qui no llegim habitualment La Vanguardia, no deixarà de ser un recurs més, com les magnífiques revistes que es poden consultar des del Dipòsit Digital de Documents de la UAB, que em sembla que no he recomanat encara...