dimarts, 19 d’octubre del 2010

El Top ten dels refranys catalans a RodaMots

Ja en altres ocasions us he parlat de RodaMots, una iniciativa de Xarxa de mots, liderada per Jordi Palou, des del Penedès.

La idea és senzilla, encara que no original: l'enviament cada dia al correu electrònic d'un mot o expressió de la llengua catalana comentat, contextualitzat i desglossat per anar millorant el domini i coneixement de l'idioma d'una manera gradual i progressiva.

RodaMots fa sovint setmanes temàtiques. Les setmanes de Rodamots són els dies lectius, de dilluns a divendres. I aquesta setmana dedica la setmana als refranys del Top ten de refranys catalans. Va començar ahir amb Tal faràs, tal trobaràs i la sèrie ha de seguir amb Cel rogent, pluja o vent, A la taula i al llit al primer crit, Març, marçot, mata la vella a la vora del foc i la jove si pot i Al maig cada dia un raig.

Si voleu acostar-vos als refranys que han quedat a dalt de tot del Top ten d'una manera diferent, us recomano que visiteu RodaMots i no us el perdeu aquesta setmana. I si us agrada allò que hi trobareu, que us hi subscrigueu, com ja hem fet més de 18.000 persones.

Ara amb RodaMots podeu rebre cada dia (de dilluns a divendres), per correu electrònic, RSS o twitter, un breu missatge amb una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d’ús.

4 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Quan avui he rebut aquesta paraula tan paremiològica ja m'ho ha semblat, qui estava al darrere d'això. Bona conjunció a la xarxa!

Marià Cerqueda ha dit...

Sembla ser que el senyor Màrius Serra a l'article de la Vanguardia d'avui, tamnbé s'ha fet ressó de l'inciativa. Enhorabona. La feina ben feta té recompensa.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No ho he pogut veure a la Vanguardia, perquè tenen el contingut limitat a subscriptors. Ja agafaré a la feina La Vanguardia d'avui.

He trobat un blog on ho reprodueixen, però. Veig que ha arribat lluny la iniciativa del Top ten! :-)

Gràcies per l'avís, Marià!

Joan, el Jordi Palou és un treballador incansable i està sempre en tot. Em va proposar fer la setmana dels refranys del Top ten i està fent una gran feina. Penso que és molt interessant veure les informacions addicionals que ofereix.

El porquet ha dit...

Ja fa anys que cada matí em llevo amb la paraula de Rodamots!