dimecres, 13 d’octubre de 2010

Entrevista a RAC1, amb Ramon Solsona, sobre el Top ten de refranys catalans


No us podeu imaginar la il·lusió que em feia poder anar a RAC1 per parlar a la ràdio amb Ramon Solsona. No son moltes les persones que s'hagin especialitzat en fraseologia catalana, en explicar coses de les paraules, del seu origen.

Sempre m'ha agradat Ramon Solsona. El llegia quan escrivia a l'Avui, li he llegit bona part de la seva obra literària, l'escoltava quan estava amb el Bassas a Catalunya Ràdio i sempre que puc m'escolto a través de la descàrrega de podcasts La paraula del dia de cada dia.

És un pou de ciència, de bonhomia i una persona que sap connectar amb el públic. Ha estat un amfitrió magnífic i agradable. Perquè Xavi Pérez, que avui substituïa a Jordi Basté, era en antena. I la meva entrevista era un punt del fil conductor de tot el matí. Us recomano veure el ritme trepidant amb què es treballa a les ràdios. I la feina que es fa entre bastidors!

Doncs sense més preàmbuls us deixo amb els àudios de la paraula del dia, que Ramon Solsona ha dedicat a "Refrany" i que ha servit per presentar-me i l'entrevista de 15 minuts que m'han fet després, on he pogut presentar els resultats del Top ten dels refranys catalans.

 

 

No acabo d'entendre què em passa quan vaig a alguna ràdio gran, que sembla que hi vagi de tapat. Avui, la meva entrevista és l'única de les 10 a les 11 que no té podcast propi, que no té entrada al blog. Talment com si no hi hagués anat! Ja em va passar a Catalunya Ràdio amb el programa El Silenci, de Gaspar Hernàndez. 

Bé, per sort tinc recursos per arreglar aquestes petites omissions i he aconseguit editar i publicar l'àudio complet de l'entrevista.
Publica un comentari a l'entrada