diumenge, 4 de maig del 2008

Enllaços recomanats v.13.0


Seguim amb les versions originals d'enllaços recomanats des del Raons que rimen. Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català. Espero que us resultin útils!

No cal dir que si sabeu d'algun lloc que creieu que pugui recomanar des d'aquest espai, em podeu fer arribar un correu i m'ho miraré, sens dubte. Comencem, doncs:

Llibertatfranki.org és una pàgina que defensa l'alliberament d'aquest jove terrassenc condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa durant el transcurs d'una manifestació, ara fa 5 anys. L'espai web agrupa les diferents convocatòries de concentracions per demanar el seu alliberament, i també disposa d'altres seccions.
Vist a Racó català.


La Biblioteca Virtual de Prensa Histórica és el resultat de digitalització cooperativa entre el Ministeri de Cultura i les Biblioteques Públiques de l'Estat i altres institucions, que permeten preservar i fer públics materials bibliogràfics de difícil accés. En català apareixen gairebé 200 publicacions, entre les quals Altaveu, de Ripoll, L'Avens, El Be negre, L'Esquella de la Torratxa o Mirador, entre moltes d'altres.


Carles Royo ofereix un espai de Correcció i qualitat lingüística, amb apartats sobre recursos d'internet, diccionaris i gramàtiques, correcció de textos orals, puntuació i altres signes gràfics, llenguatge jurídic i administratiu, sintaxi catalana avançada i correcció de textos escrits.


La plataforma de blogs en català Bloctum ha ofert una eina que simplifica la implementació de les eines de traducció del traductor del Gencat per a qualsevol web. Possibilita tenir botons de traducció al castellà, anglès i francès.
Vist al Diari per a Técnics Lingüístics (DTL).


La Tafanera, portal de votació de notícies en català, s'ha remodelat i estrena redisseny i novetats. S'hi incorporen noves funcionalitats i s'han millorat els filtres antispam, entre d'altres. Ah!, i estrena domini .CAT.


La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha llançat un portal obert a tothom sobre llibres, que ha d'esdevenir una eina de treball per a les escoles i biblioteques: el fòrum Què llegeixes?
És un projecte que cerca el foment de la lectura, que és l'hereu del joc “Què llegeixes? Connecta’t als llibres!”, creat dins de les activitats de l’Any del Llibre i la Lectura 2005.


Espai País Valencià és una entitat constituïda la tardor de 2004 que pretén agrupar els valencians i valencianes residents al Principat de Catalunya i a tots aquells i aquelles que no sent valencians vulguen contribuir a la recuperació cultural i nacional del País Valencià.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies. Ets una font inesgotable.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Sempre hi ha novetats per aquest món de Déu...