divendres, 16 de maig del 2008

Enllaços recomanats v.14.0


Seguim amb les versions originals d'enllaços recomanats des del Raons que rimen. Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català i algunes honroses excepcions que per això, per ser excepcions, també recolliré. Espero que us resultin útils!

No cal dir que si sabeu d'algun lloc que creieu que pugui recomanar des d'aquest espai, em podeu fer arribar un correu i m'ho miraré, sens dubte. Comencem, doncs:

L'Enciclopèdia Larousse [FR] ha decidit obrir els seus continguts a Internet, com abans han fet Enciclopèdia Catalana, o l'Enciclopèdia Britannica, entre d'altres, sota l'efecte Wikipedia, amb eines que faciliten la interacció dels usuaris.
Llegit al bloc Beat.cat.

L'Enciclopèdia Britannica oferirà serveis gratuïts per a bloguers i webmasters, en clara ofensiva també contra l'efecte Wikipedia. Facilitarà l'accés a continguts de diversos articles i material multimèdia a través d'aplicacions que es podran mostrar des d'altres pàgines i blogs. Cal demanar-ho a través d'un formulari.
Llegit a Vida Digital i al Bloc de Lletres.

El Joc de Llengües de la Mediterrània és una iniciativa del Gabinet de Llengua Catalana de la UAB que pretén difondre la realitat de les llengües de la Mediterrània, una realitat que és patrimoni de la humanitat i que a vegades es desconeix, i fomentar entre la comunitat universitària el respecte per la diversitat lingüística i cultura.
Vist també al Bloc de Lletres.

Nascuts per llegir és una iniciativa que neix l'any 2002 d'un grup de treball de professionals relacionats amb la literatura infantil i les biblioteques, a imatge del projecte original italià, Nati per leggere, promogut pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, la Secció d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria, l'Associació Catalana d'Infermeria Pediàtrica i l'Associació Catalana de Llevadores, que cerca la promoció de la lectura per a infants de 0 a 3 anys, establint un vincle afectiu entre adults i petits al voltant del llibre.

El Fòrum Neopàtria és un fòrum trilingüe (aragonès, català i occità) de discussió per a totes les terres de l'antiga Corona d'Aragó. Estructurat sota els apartats Neopàtria, Linguae, Art i Off-topic.


Els fòrums Catalunya Viva són una altra opció de fòrums en català, amb temàtiques ben diverses, com ara Esports, Art i cultura, Política, Animals i mascotes o altres d'àmbit territorial.