dijous, 22 de maig de 2008

Sens dubte

Els Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona (SLUB) han presentat el portal Sens dubte, un gestor de consultes lingüístiques i terminològiques que dóna accés a les fitxes amb les respostes a les consultes que arriben al servei sobre aquests àmbits.

Les fitxes de resposta són molt completes, com podeu comprovar en el cas d'exemple que apareix en aquests moments, sobre llibreria o biblioteca. Aquesta fitxa, a banda de l'argumentació teòrica, basada en les fonts consultades, ofereix els antecedents i equivalents en altres idiomes, així com ho relaciona amb altres mots sinònims o del mateix àmbit.

De fet ja fa uns mesos que està en funcionament, però amb retocs, ajustaments i la implementació del global d'eines que el conformaran.

El portal permet, d'una banda, consultar el global de dubtes i consultes que gestiona el servei, a través del cercador i d'uns índexs general, temàtic i de paraules. Completa aquest apartat, amb una presència central en el portal, un parell de suggeriments, sota l'epígraf «La consulta de la quinzena» i «Sabíeu que...», on destaquen un parell de consultes pel seu interès, actualitat o contingut.

D'altra banda, el portal permet l'accés a altres eines, tant lingüístiques com terminològiques, com ara els Criteris de la UB (CUB), l'UBTerm, els multicercadors1 (que analitzarem més a fons en un altre article) i altres eines de consulta que ofereix la xarxa, però que són externes al SLUB.


1Nota: Podeu veure un primer tast dels multicercadors de la UB a can Puigmalet.
Publica un comentari a l'entrada