dimecres, 13 d’octubre del 2010

Entrevista a RAC1, amb Ramon Solsona, sobre el Top ten de refranys catalans


No us podeu imaginar la il·lusió que em feia poder anar a RAC1 per parlar a la ràdio amb Ramon Solsona. No son moltes les persones que s'hagin especialitzat en fraseologia catalana, en explicar coses de les paraules, del seu origen.

Sempre m'ha agradat Ramon Solsona. El llegia quan escrivia a l'Avui, li he llegit bona part de la seva obra literària, l'escoltava quan estava amb el Bassas a Catalunya Ràdio i sempre que puc m'escolto a través de la descàrrega de podcasts La paraula del dia de cada dia.

És un pou de ciència, de bonhomia i una persona que sap connectar amb el públic. Ha estat un amfitrió magnífic i agradable. Perquè Xavi Pérez, que avui substituïa a Jordi Basté, era en antena. I la meva entrevista era un punt del fil conductor de tot el matí. Us recomano veure el ritme trepidant amb què es treballa a les ràdios. I la feina que es fa entre bastidors!

Doncs sense més preàmbuls us deixo amb els àudios de la paraula del dia, que Ramon Solsona ha dedicat a "Refrany" i que ha servit per presentar-me i l'entrevista de 15 minuts que m'han fet després, on he pogut presentar els resultats del Top ten dels refranys catalans.

 

 

No acabo d'entendre què em passa quan vaig a alguna ràdio gran, que sembla que hi vagi de tapat. Avui, la meva entrevista és l'única de les 10 a les 11 que no té podcast propi, que no té entrada al blog. Talment com si no hi hagués anat! Ja em va passar a Catalunya Ràdio amb el programa El Silenci, de Gaspar Hernàndez. 

Bé, per sort tinc recursos per arreglar aquestes petites omissions i he aconseguit editar i publicar l'àudio complet de l'entrevista.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ho mirava al blog del programa. Ho trobo increïble. Doncs sort que ets un home de recursos!

Em va agradar molt aquesta conversa entre en Ramon Solsona i tu. :)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Cap retret a en Solsona, eh!, que va fer d'amfitrió magníficament. Penseu que era un dia especial, un festiu entre setmana. Molt poc personal, moltes seccions pregravades. Barcelona buida... JO em vaig sentir molt i molt a gust. I el Xavier Pérez, que feia de Basté, ho portava també molt preparat i va parlar amb molta solvència i encert.

Em diuen que vaig parlar poc. Jo crec que vaig parlar el suficient. Perquè semblés un diàleg més que un monòleg. Ja m'agrada així. I quan ells hi ficaven cullerada de manera escaient, tampoc havia d'intervenir. De debò, vaig sentir-m'hi molt bé i a gust.

A més, la primera part, "La paraula del dia" (que us recomano de seguir cada dia), és la secció pròpia del Solsona, que la duia preparada i que servia de trampolí per a l'entrevista. Jo no hi havia d'intervenir en aquell moment! :-)

montse ha dit...

Salut, i sort!!!

McAbeu ha dit...

Ho vaig escoltar ahir en directe i va ser força interessant, vau fer una bona repassada del Top Ten!

jomateixa ha dit...

Felicitats pel premi Cats!
i felicitats també per tantes entrevistes. Això rutlla!!

Clidice ha dit...

després m'ho escolto :) moltes felicitats :)

Galderich ha dit...

Això és un contuberbio judeomasónico!

Felicitats pel Premi Cat. Tot s'ajunta!

Salvador Macip ha dit...

Felicitats pel merescut premi i per les teves aparicions mediàtiques. Que es segueixin multiplicant!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La veritat és que a la ràdio m'hi sento molt a gust. És un mitjà que m'agrada i que conec una mica. Cada entrevista, cada participació és diferent. Tenim molt bons professionals en aquest país!

Unknown ha dit...

Felicitats, Víctor. Em penso que el que més m'agradat de l'entrevista ha estat sentir la teva veu. M'ha portat molts bons records.